Краљица Елизабета II је толико дуго била на владарском трону да се некима чини као да је одувек била ту.

Понекад нам се чини да нам је краљица била позната и блиска баш као и чланови наших породица. Многи мисле да су знали каква је она заправо била, али да ли је то баш тако?

Постоје неки догађаји и смешне анегдоте које се могу наћи у медијима, а управо захваљујући њима могли смо донекле да упознамо ону праву краљицу Елизабету II.

 

Фото: Профимедиа

 

 

1. У Хајклеру, познатијем као Даунтонска опатија, радник на фарми легао је испод покварене приколице покушавајући да је поправи када је чуо познати глас који је питао: "Могу ли да помогнем?“ Била је то краљица, у марами, у шетњи са псом... Она је била  једна од оних људи који су увек били спремни да помогну.

2. Када је краљица снимала своју божићну емисију, продуцент је постављао изненађујуће смешне слике на стратешке тачке како би осигурао да ће се она смејати.

3. Након рођења принца Ендруа, краљица је имала фазу када није желела да се појављује у јавности. Једном је отишла у позориште са принцом Филипом и добила је погрешна места, што само говори о томе колико је постала анонимна.

4. "Не могу да носим беж јер људи неће знати ко сам", рекла је краљица једном.

5. Краљичина торба имала је необичну секундарну функцију - као сигнални уређај. Ташна стављена на сто за вечеру значила је: "Желим да одем за пет минута.“ Торба која се помера од руке до руке каже: "Време је да разговарамо са неким другим.“

6. Било је много забава на Малти 1940-их на којима је принцеза Елизабета уживала као жена обичног поморског официра. Било је веома весело, кашике и лепиње би летеле кроз ваздух, а онда када би постало заиста опасно принц Филип би даму одвео за клавир како би је сачувао од опасности.

 

Фото: Профимедиа

 

 

7. У јуну 2011. краљица је ручала у Винџору са пријатељима када је одједном рекла: "Боинг 747“, затим је додала "Ербас.“ Замак је одмах поред аеродрома Хитроу и авиони тутње изнад њих. Краљица их је све познавала по звуку.

8. На турнеји по Канади 1950. године, војвода од Единбурга је јурио своју жену низ ходник воза, носећи неке шаљиве вештачке зубе.

9. "Зваћу је Буд“, рекла је принцеза Елизабета када је обавештена да ће се њена нова сестра звати "Маргарет Роуз“. "Она још увек није ружа. Она је само пупољак".

10. "За то смо створени“ - био је краљичин поглед на рађање деце.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".