Претпоследњи ретроградни Меркур ове године свечано је почео јуче и трајаће до 2. октобра. Са собом по правилу доноси проблеме у комуникацији и технологији и уноси немир у наш живот, али нас и тера да застанемо и видимо где смо и шта смо. А да не бисмо као и обично њега кривили за све проблеме - вечерас је и пун Месец.

И кад се све то полопи, шта можемо да очекујемо?

Праву буру, али не нужно негативну. Ипак, четири знака ће бити највише под утицајем ових дешавања на небу и то су Девица, Близанци, Рибе и Стрелац.

А како ће то изгледати код сваког астро знака појединачно?

Ован

Не размишљајте унапред и не задржавајте се у прошлости - уживајте у ономе што се дешава у овом тренутку.

Можда сте се недавно осетили удаљено од других или расејано, због чега сте можда скренули поглед са оног што сте заслужили, а награда је ту. Останите фокусирани током овог пуног Месеца.

Бик

Ако сте били помало сумњичави, сада је време да верујете својој интуицији и слушате свој осећај. Не брините јер радите све како треба.

Зато имајте мало више вере у своје путовање - па чак и ако нисте баш тамо где желите да будете - и то је у реду. Овај пун месец је савршено време да се подсетите да не морате да имате све одговоре.

Ви проналазите свој пут и то је довољно. Управо сте тамо где вам је суђено да будете у овом тренутку.

Близанци

Можда се не осећате сасвим добро и ствари у овом тренутку могу изгледати помало збуњујуће. Ако се стално суочавате са ударцима, ускоро ћете моћи да осетите олакшање.

Неће бити лако, али будите флексибилни и захвалите се стварима које иду како треба. Аи ускоро ц́ете бити на много бољем путу.

Рак

С обзиром на то да пун Месец долази одмах након почетка ретроградног Меркура, већина би помислила да то значи да треба бити опрезан у комуникацији.

Међутим, пун Месец од Ракова тражи да се поново повежу са важним људима у њиховом животу.

У последње време можда вам је било тешко да заиста пренесете своје емоције другима. Сада је тренутак да онима које волите кажете како се осећате - баш у време пуног месеца.

Лав

Можете очекивати промене, али с обзиром на то да сте храбри, то није ништа са чим не можете да се носите.

Није лоше да пробате да каналишете ту унутрашњу снагу за коју знате да куља у вама.

Девица

Током пуног Месеца у вама ће прорадити духвна црта, без обзира на то да ли медитирате, посвећујете се молитви или се једноставно искључујете од других.

А све то ће имати својих предности и то што ћете се посветити себи исплатиће вам се на дуже стазе.

Вага

Пун Месец представља прилику да будете стратешки настројени и да окрепљујући дух унесете у нешто што је плодно за вас. Нема потребе да губите време на нешто што вам не одговара. Радите оно од чега се осећате добро и немојте да се извињавате због тога.

То ће помоћи да се позитивна енергија умножи и оплемени многа подручја вашег живота - у трену.

Шкорпија

Време је да каналишете ту своју креативну енергију.

Шта год да је у питању, креативни хоби ће вам помоћи да се осећате опуштено и испуњено, а пун Месец ће појачати ту енергију. Такође, пробајте да водите дневник, иако га можда никад нисте водили.

Можете и да експериментишите са бојама и платном или се можда ухватите укоштац са неким музичким инструментом.

Стрелац

Време је да се опоравите и побољшате своје стање, мада то не значи да морате одмах да се баците на тешке кардио вежбе.

За почетак биће довољно да се решите неких лоших навика. Ослободите се нездравих образаца који вам више не служе ничему и гледајте да радите нешто корисније за себе. Не заборавите да ће вам баланс помоћи да се одмах осетите испуњеније.

Јарац

Крените малим корацима ка стварању бољег односа са својом новчаником.

Наиме, оно што предузмете током пуног Месеца биће додатно наглашено и имаће јачи ефекат, па гледајте да искористите тај тренутак. Није тајна да жудите за одласком у шопинг јер време је за нове јесење крпице, али пазите.

Водите рачуна о томе шта и колико трошите пре него што буде касно, па видите да сте у поприличном минусу.

Водолија

Време је да преузмете контролу над начином на који проводите своје време. У томе је срж јер то диктира цео ваш живот. Зато нека вам буде приоритет током овог пуног Месеца то да бирате шта радите са својим животом. Немојте да дозволите да вам се живот само догоди.

Ви сте главни и од вас зависи како ћете да живите свој живот.

Рибе

Запамтите да је чаша напола пуна, а не полупразна. Све је ствар перспективе, зато немојте да превише компликујете. Ако помислите да нешто не може - насмејте се. Увек постоји разлог да будете захвални и да видите добро у нечему.

И није касно да се ствари преокрену у било којој ситуацији, ма колико лоше све изгледало.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".