Група путника намерника из Србије приредила је сцену за памћење доскорашњем чувару војничког гробља у Солуну Ђорђу Михаиловићу (95)!

На друштвеним мрежама појавио се снимак на коме се види група Срба која из свег гласа пева "Тамо далеко" испред зграде у којој живи времешни Михаиловић. Зграда се иначе налази преко пута Зејтинлика.

 

 

"Тамо далеко" заорила се испред зграде пензионисаног чувара Зејтинлика који је са осмехом немо стајао на балкону и посматрао призор. Окупљени, међу којима је било и деце и старијих, поносно су певали стихове песме настале у част српских војника који су се повлачили преко Албаније.

Ђорђе је на крају подигао руке у знак поздрава и почео да тапше и маше окупљенима, а затим је помазио заставу која се стално налази на његовој тераси.

- Нећете видети лепши видео ових дана - пише испод снимка.

Коментари се само ређају.

- Нисам знао да ту живи. Сићи ће он доле на јесен кад захладни. Мало да прође врућина. Бог га поживео - коментарише један корисник.

- Браво! Ово је понос свих нас. Браво још једном - гласи један коментар.

- Браво! Живеће овај народ вечно - написао је један корисник.

Чувени деда Ђорђе рођен је 1928. године у Солуну и више од пола века дочекивао је и испраћао потомке српских ратника настрадалих на Солунском фронту у Првом светском рату.

После оца Ђура и деде Сава трећа је генерација чувара гробља из породице Михаиловић. Деда Ђорђе је 1961. године наследио свог оца Ђуру и преузео часну обавезу да чува војничко гробље у Солуну где почивају мошти неколико хиљада српских војника.

(Курир.рс)

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".