Александра Живковић супруга Радоја Живковића Жутог, који је ухапшен у Турској због убиства вође шкаљарског клана Јовице Вукотића, власница је друге куће страве криминалног клана Веље Невоље у Сурдуку, а у којој је убијен и спаљен младић Горан Михајловић. Ова жена саслушана је у истрази против озлогашеног клана, а како пише Блиц, тврдила је да не зна ништа о злочину у њеној кући, али да је Жути имао кључ од викендице.

Фото: Н. Скендерија/АТА Имагес/МУП

 

Живковићева је испричала да је 2015. године поднела папире за развод брака од Радоја Живковића Жутог. Тврдила је и да са њим нема никакав контакт.

- Она је испричала да њен бивши муж поседује кључ од куће од пре, док су били заједно, затим њен тата и радник са села који им то чува и њен брат од стрица коиј никад не користи кућу, нити долази тамо, врло ретко - стоји у оптужници против озлоглашеног клана.

Фото: МУП

 

Живковићева је испричала и шта се догађало у кући у периоду када је убијен Горан Михајловић. Како је истакла, она нема сазнања о случају овог убиства, а да је кућу у Сурдуку наследила и да је у њеном власништу. Испричала је и да јој је за злочин рекла полиција када је дошла да претресе кућу, а када се завршило казали су јој да су на некој литици пронашли неке гуме, и неку белу коскицу и питали су је ко тамо живи и за кључ од куће. Навела је да њен тата последњих годину и по дана живи тамо, а да током априла месеца 2019. године тамо нико није живео. Кућа се користилла викендом, с тим да је она није толико користила већ више њен тата, који је тамо викендом, да је напунио 70 година и онда му је лепше тамо на ваздуху и да је он више тамо.

Објаснила је и да постоји и "та једна стара кућа коју користе" и колико је разумела полиција је ту стару кућу више гледала.

У оптужници се даље наводи да је Живковићева објаснила да то није ни кућа ни шупа, него стара кућа у којој стоје ствари за плац, алатке и за децу кола. Кључ за ту кућу, рекла је она, не постоји него је онако отворена.

Фото: МУП

 

- Плац није ограђен, само са стране пута постоји као нека ограда, са овима поред комшијама не постоји ништа, него знају шта је чије, а овамо је река и сада је неки човек, пре можда једно годину дана направио као неку своју ограду, купио је то поред па је направио ограду, раније ту није била ограда. Не зна име суседа са леве и десне стране. Познаје комшију поред зове се Воја, мисли да живи у Холандији и повремено долази, са друге стране није било ништа годинама, па је сад тај неки човек купио, мисли да се зове Братислав - стоји у оптужници.

Како је навело Тужилаштво за организовани криминал, супруга Радоја Живковића је рекла да је у тренутку претреса куће била у њој, али да није видела остатке гума. Нагласила је и да се плац завршава литицом, да је ту река падина и да је високо.

- Њен бивши муж зове се Радоје Живковић, а поднела је захтев за развод брака у децембру 2015. године, али нема контакт са њим - пише у оптужници против клана Веље Невоље.

Фото: Принтскрин

 

Подсетимо, Радоје живковић Жути, истакнути је припадник кавачког клана и рођак Радоја Звицера. Он је ухапшен недавно у акцији турске полиције због сумње да је један од организатора убиства Јовице Вукотића, вође шкаљарске криминалне групе.

Такође, Живковићево име помињано је у најсуровијим ликвидацијама припадника шкаљарског клана. У директну везу са Вељом Невољом довели су га пресретнути разговори са апликације Скај до којих су дошли истражни органи, а у којима је договарао ликвидацију Милета Радуловића Капетана.

Радоје Живковић, према незваничним информацијама, организатор је и убиства Милића Миње Шаковића у Будви, али и Горана Влаовића на хрватском острву Паг.

- Главна мета му је био Вукотић, али је организовао и ликвидације свих „шкаљараца“ до којих је у међувремену могао да дође - додаје саговорник и подсећа да је против Живковића и Перуновића подигнута оптужница због убиства Дамира Хоџића и Адиса Спахића 14. октобра 2020. у Спужу. На истој оптужници су и Звицер, Кашћелан, али и Беливук и Миљковић. Такође, Живковић је званично осумњичен и за ликвидацију „шкаљарца“ Мила Радуловића, званог Капетан, у ком је такође учествовао са Беливуком и Миљковићем - пренели су медији.

Такође, Живковић је на оптужници и због убиства Николе Станишића 2020. године.

Подсетимо, сведочење сведока окривљеног Николе Спасојевића у којем до детаља износи како је Горан Михајловић убијен у кући у Ритопеку, а потом његово беживотно тело спаљено у Сурдуку, истражним органима указало је да је овај озлоглашени клан имао још једну викендицу страве.

Спасојевић је тужилаштву изнео да су га почетком 2019. године Вељко и Марко звали да иде са њима да би њих двојица нашли неку кућу у Сурдуку. Када су стигли у Сурдук, према речима Спасојевића, Вељко и Марко су му рекли да стане испред једне куће која је имала велики плац и белу ограду. У близини те куће се налазио и неки ресторан и неки базени. Како је испричао, он је остао у колима, док су њих двојица прошли кроз капију и упутили се ка тој кући где су се задржали неких 15 минута.

- После пар дана по позиву Вељка отишао сам у његову кућу где живи са супругом и децом. Тада ми је Вељко рекао да хоће да освежи кућу своје тетке и издиктирао ми је списак предмета који требају за адаптацију: два већа комбинезона, два пара чизама, молерске капе, танки најлони, дебели каб, ланац. Тражио је да се купе пластична корита за малтер, пар џакова креча, рукавице, већи и мањи ексере, чекић, мацола. Такође, по налогу Вељка купио сам више десетина аутомобилских гума и око 40 - 50 џакова ћумура. После тога сам заједно са Вељком и Марком његовим камионом све то одвезао у Сурдук и оставио у шупи поред куће - испричао је Спасојевић у Тужилаштву за организовани криминал.

Траговима овог исказа полиција је кренула у потрагу за поменутом кућом. Како стоји у оптужници, полиција је 22.јануара ове године пронашла викендицу у Сурдуку која одговара опису који је Спасојевић дао и извршила претрес плаца са пратећим објектима - окућницом. На основу фотографија описало је да је плац оивичен белом оградом док се на другим фотограијама уочава велико двориште у чијем је подножју кућа. У оптужници се наводи да се из полицијске документације уочава шири изглед падине у дубини плаца према реци Дунав.

БОНУС ВИДЕО:

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".