Певачица Биљана Јевтић доживела је праву драму пре неколико година,  иако болови у жучној кеси изазвани каменом нису били јаки, морала је бити оперисана да не би дошло до тежег облика и компликација. Током лапароскопског захвата, којим су јој уклоњени жучна кеса и неколико каменчића, испоставило се да је тај орган под упалним процесом, као и да притиска јетру, преноси "Свет".

Фото: Н. Скендерија

 

- Нисам осећала јаке болове, макар не последњег пута, јер се са овим здравственим проблемом носим готово целу деценију, већ двапут сам због њега завршила у Хитној помоћи. Али мој лекар сада као да је нешто предосетио, рекао је да је боље да ме ипак оперише иако све делује у реду. Чак су и резултати лабораторијских анализа били добри, тако да баш ништа није указивало на евентуални проблем. Испоставило се да је жучна кеса била под упалом, као и да је притискала друге органе, пре свега јетру. Наравно, лакнуло ми је кад сам схватила да сам избегла неке озбиљније компликације – рекла је оперисана Биљана Јевтић тада.

Певачица је након операције пуштена на кућно лечење. Син Иван и супруг Александар све време су врло водили рачуна о њој.  Две недеље је морала да се  храни посебном исхраном, а убрзо се вратила  свакодневним обавезама и певању, пошто је имала заказане наступе.

- Аца ме је баш чувао, мада сам и ја њега пазила кад је прошле године подвргнут истом оваквом захвату. Само,његов случај је био тежи и озбиљнији од мог, њему су из жучне кесе извадили 36 каменчића. Додуше, били су обли, а моји су, иако знатно ситнији, веома оштри, тако да нису безазлени, мада их је било само три. Поготово је могло да буде лоше да су се неким случајем заглавили у жучном каналу, јер то уме да буде изузетно болно. Хвала богу, то ми се није десило. Сада Аца и ја поседујемо "колекцију драгог камења", како у шали кажемо за ове сувенире из болнице.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике из дома певачице Снежане Ђуришић 1991. године

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".