Мајка и отац 15-годишњака из околине Копривнице могли би да заврше у затвору након што је откривено како су свом сину омогућили да доведе своју девојку (15) у кућу с којом је имао полне односе. 

Супружници су сада под оптужницом да су ''омогућили ванбрачни живот с дететом'', након што се малолетна девојка уселила у кућу од почетка септембра до краја новембра прошле године, пише Вечерњи лист.

- Као родитељи детета млађег од 16 година допустили су да њихов син доведе малолетницу у њихово домаћинство, где су засновали животну заједницу и одржавали полне односе. Тиме су починили казнено дело против брака, породице и деце – омогућавање ванбрачног живота с дететом - наводи се у оптужници, а преноси Даница.

Супружници су појаснили како ништа лоше не виде у заједничком животу свог 15-годишњег сина и његове девојке вршњакиње јер су они већ две године у вези. Ипак, казали су како се мајка девојке противила њиховој вези те да је због тога дошла по ћерку. Центар за социјалну заштиту такође је укључен у истрагу, а једна од запослених у Центру испричала је шта јој је рекла оптужена мајка у разговору. 

- Испричала нам је како је она сину и његовој девојци рекла да могу живјети заједно код њих, али нека пазе да им се не догоди трудноћа. По томе сам закључила да им је Ивана (мајка) допустила и омогућила да живе заједно.

Рекла ми је да је она чак суду поднела захтев да се њеном малолетном сину допусти да склопи брак с девојком пре пунолетства јер је сматрала да њих двоје добро утичу једно на друго - појаснила је запослена.

Младић и девојка су одведени из својих породица и смештени у дечје домове. 

БОНУС ВИДЕО:

(Вечерњи лист)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".