Такав став се често не свиђа гостима који долазе на свадбу и који би радије желели да сами одаберу поклон, уместо да им неко каже шта ће да однесу и колико ће новца ставити у коверту.

Откако су укинуте ковид мере, у Србији се поново уобичајено организују славља, те је ова тема поново актуелна. О једном весељу на југу Србије прича и месец дана касније.

- Били смо на једној свадби код првих комшија који живе преко пута наше куће. Чули смо да на поклон младенци желе да им гости донесу новац, па смо тако и урадили. Колико сам могла да видим на прослави већина званица је доносила коверте које је убацивала у једну кутију која је била тик поред младенаца. Весеље је било прелепо.

Фото: Профимедиа

 

- Међутим, након свадбе чула сам приче по комшилуку како је младожењина мајка причала да им се није исплатило то што су правили свадбу јер је већина гостију у коверте стављала по 20, 30 и 40 евра, буквално само да плате столицу - рекла је за Курир прва комшиница младенаца и додала:

- Пре два дана је свратила код мене да попије кафу. Мене те приче нису занимале, али она је сама започела ту тему коју је проширила по целом комшилуку. Било ми је мало непријатно. Каже да је брука што су у неколико коверата без потписа нашли по 20 динара. Такође каже и да је срамота то што више од половина коверата није била потписана па не знаш да ли су ти 20 евра ставили комшије, пријатељи или неки ближи род. Шокирала сам се тим причама. Ћутала сам, али сам се запитала зашто тако оговара госте ко је колико ставио у коверту. Вероватно је ставио ко је колико имао у овим тешким временима.

Фото: Профимедиа

 

- Онај ко је род, кум, побратим сигурно је ставио више. Па не прави се свадба због пара. Сагласна сам са тим да јесте срамота то што је неко ставио 20 динара у коверту и дошао на свадбу.

- То је непоштовање тих младенаца... Исто тако не можеш да натераш некога да се потпише на коверти ако то не жели. не треба правити свадбу због пара, а нажалост већина породица тако и ради. На мојој свадби су некада све коверте биле без потписа. Колико видим данас се то и те како гледа и замера ако ништа не пише.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".