Вања Милинковић-Савић

Други најпознатији члан породице Милинковић-Савић је свакако Вања, тренутно актуелни голман италијанског Торина. Њега је чекала светла каријера, почевши је у јуниорским категоријама Војводине да би га 2014. године довео славни Манчестер Јунајтед. Међутим, тамо се није пронашао и убрзо је прешао у пољску Лехију да би дошао на коначну дестинацију - Торино.

 

 

Због мањка потребе за голманом, провео је три године на позајмицама, пре него што се вратио у Торино, где је и сада. Бранио је за репрезентацију Србије и дебитовао је против Катара прошле године.

Никола Милинковић

Рођен у Санском Мосту у Босни и Херцеговини, преселио се у Србију пре рата где је заиграо за Бечеј. Показао се у Бечеју довољно да би га тражила Љеида. После Љеиде долазе понуде од серије шпанских и португалских тимова, а међу запаженијим је Алмерија. Своју каријеру је завршио у Аустрији.

Фото: Н. Параушић

 

Управо у Шпанији је са својом бившом супругом добио два сина - Сергеја и Вању који су надмашили успех оца и стигли до репрезентативног дреса.

Милана Савић

Професионална кошаркашица која је Србији подарила два репрезентативца из златне генерације Орлића, али и најбоље године своје каријере, заигравши за репрезентацију Србије.

Јана Милинковић-Савић

Док су Вања и Сергеј кренули очевим стопама и доказују да је то био пун погодак, млађа сестра је кренула стопама мајке и бави се кошарком. За разлику од браће, она је рођена у Србији.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Легендарни Габријел Батистута у Београду

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".