Непуни килограм опијата, тачније 990 грама открили су цариници код 28-годишње држављанке Бразила која је, како се открило, прогутала капсуле испуњене кокаином.

У Загреб је долетела из Сао Паула преко Лисабона.

- Приликом обављања царинског надзора, путница је подвргнута надзору у оквиру којег је учињен ренгенски снимак абдомена те је на истом био видљив већи број страних тела у пробавном тракту осумњичене. Одмах по уоченом, осумњиченој је у циљу заштите њеног здравља и живота пружена одговарајућа медицинска нега у КБЦ-у Загреб. Током боравка у болници оправдана је сумња цариника и полицајаца и доказано је да је у телу преносила укупно 76 комада капсула испуњених дрогом кокаин, које је претходно прогутала у Бразилу. Дрога која је на тај начин унесена у Републику Хрватску укупне је тежине око 990 грама. Циљ уноса капсула пуњених дрогом кокаин била је даља препродаја, кажу из ПУ загребачке.

Против Бразилке је поднета кривична пријава.

Хрватски истражитељи, иначе, не искључују могућност да су доставе кокаина, које су пресретнуте на аеродрому у Загребу, део исте операције и да потичу из истих извора.

Јутарњи лист подсећа да су у року од осам дана током јула, две особе у Хрватску унеле 2,5 килограма кокаина. Мушкарац који је ухваћен, килограм и по дроге је скривао у боичицама козметичких производа, док је 927 грама кокаина бикло сакривено у две кесе бомбона. Недељу дана касније, једна жена је унела килограм кокаина ушивен у грудњак.

(Јутарњи лист)