Саслушан је судски вештак Урош Мушкиња у чије се излагање полажу највише наде од стране одбране јер од почетка суђења тврди да снимак који је изашао у јавност није цео и да је монтиран.

Говорећи о спорном снимку, изјавио је да су видео снимци копирани на више различитих места на хард диску, али да немају исти садржај.

Истакао је да је вештачен компјутер са два хард диска и кућиште рачунара, али не и спорни снимак који ни овог пута није приказан у судници. Вештак није могао да се изјасни да ли постоје аудио записи, јер би то требало друго одељење да утврди.

Фото: Ненад Карлић

 

Адвокат Зора Добричанин Никодиновић, бранилац Контића, истакла је да не постоји оригинални снимак.

- На данашњем рочишту сазнали смо да не постоји оригинални видео запис јер је тај снимак неко уништио, већ да постоји део снимка који је неко снимио на хард диск - закључила је Добричанин Никодиновић, додајући да сматра да је Контић жртва манипулације видео записа.

На рочишту је саслушан и Бојан Кулачанин, сведок који је изјавио да у целости остаје при свом исказу да је у једном моменту видео кошкање испред локала.

- Нисам у том кошкању видео ни Контића ни Мандића. Видео сам 10 људи испред локала, али не бих могао да их препознам - изјавио је Кулачанин и објаснио да не може да се сети да ли је Контић причао нешто у тренутку док је био са особом која лежи на земљи.

Фото: МУП ЦГ

 

Подсетимо, на почетку суђења је Контић у своју одбрану изјавио да је био нападнут и да се бранио. Истакао је да није имао намеру да убије оштећеног како је то представљено и да га је Мандић на истом месту напао вече пре тога.

Предлог одбране да се Контићу укине притвор је одбијен, а наставак суђења је заказан за 3. новембар када ће бити приказан снимак туче.

(Блиц)