- Ако погледате данашњи дан заиста је бесмислено да имамо грејање упаљено. Прогноза до краја октобра ове године је таква да ће температура бити значајно већа од просека, око 22 степена- рекла је Брнабић.

- У том смислу да би били енергетски ефикасни, и једноставно је разумно да када је температура 22 степена не укључујете грејање. Ја мислим да је бесмислено да грејање и топле пробе крену пре краја октобра. Ипак ту одлуку доносе локалне самоуправе- рекла је Брнабић.

- Ја не бих расипала ресурсе и енергенте, и мислим да свуда где је температура у октобру већа од 20 степени не треба да ради грејање- истиче она додајући да је држава спремна за грејну сезону: -Енергентни су ту, само мислим да је бесмислено да их трошимо-

Подсетимо, јуче се у домаћим медијима појавила информација да се почетак грејне сезоне ове године помера за 31. октобар.

Министарство рударства и енергетике је демантовало да је водило разговоре са топланама о одлагању почетка грејне сезоне.

- Подсећамо да Министарство рударства и енергетике руководи Радном групом за праћење сигурности снабдевања енергијом и енергентима, у којој су поред осталих енергетских субјеката и представници Пословног удружења “Топлане Србије”, као и представници ЈКП “Београдских електрана”. Према информацијама које су представљене на седницама Радне групе, са којима је Министарство рударства и енергетике упознало и јавност, топлане у Србији су спремне за грејну сезону и обезбеђене су довољне количине енергената, рекли су у министарству.

(Блиц)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Сахрана Шинза Абеа - присутна и Ана Брнабић

 

03.10.2022. 12:20 Вук Вук Новациц

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".