Републички хидрометеоролошки завод Србије (РХМЗ) наводи да су до среде прогнозирана хладна јутра, као и то да ће у среду у вечерњим сатима доћи до пролазног наоблачења, али да ће и наредног викенда дневне температуре бити у порасту.

- Јутра хладна, ван кошавског подручја са краткотрајном маглом и минималном температуром од -2 до 7 °Ц (понегде уз слаб приземни мраз, а на југу и слаб мраз на 2 м висине), док ће у Војводини и Подунављу услед умереног југоисточног ветра јутарње температуре бити више, у интервалу од 7 до 12 степени. У току дана до среде претежно сунчано и натпросечно топло са максималном температуром од 20 до 25 степени - навеоди РХМЗ.

У среду ће током послеподневних и вечерњих часова уследити наоблачење.

- Оно ће условити пад температуре уз скретање ветра на северозападни правац, па ће до петка максималне вредности бити од 15 до 19 степени. Слаба краткотрајна киша очекује се у среду у другом делу дана тек понегде у брдско-планинским пределима. Наредног викенда поновни пораст дневне температуре, док ће јутра бити хладна, понегде са слабим приземним мразем. У кошавском подручју југоисточни ветар биће у појачању. Очекује се и наоблачење са запада, које ће у недељу условити местимично кишу и локалне пљускове.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".