Покојна прва дама Југославије испричала је једном приликом како ју је маршал питао да постане његова супруга.

Фото: Репринт ТВ Новости

 

Наиме, они су прво имали стриктно пословни однос, али су се између њих брзо родила љубав, те се пар у тајности венчао у априлу 1953. године, када је она имала 28 година, а он 60.

Тито је Јованку запросио на прелеп начин. Он је истакао да је његов живот био пун проблема, али да се нада да ће уз њу пронаћи мир.

- Мој живот био је тежак, испуњен стресовима, личним губицима, свакојаким недаћама и осећам да бих с тобом напокон осигурао спокојство и срећу - речи су којима је он питао Јованку да постане његова супруга.

Фото: репринт ТВ Новости

 

Др Александар Матуновић, некадашњи лични лекар покојног председника Југославије, у својој књизи „Јованка Броз, Титова сувладарка“ записао је њену исповест о томе како се осетила након што ју је Броз запросио.

Фото: репринт ТВ Новости

 

- Сувишно је причати колико сам била изненађена и збуњена. Па, ја сам била девојка из средине с патријархалним погледима! Мени је разлика у годинама искључивала помисао на такву везу. Осим тога, била сам – неће бити нескромно да то кажем – допадљивог изгледа и имала сам више удварача - рекла је Јованка.

Иако су када ју је запросио били заједно већ пет година, она је била изненађена. Више од три деценије разлике у годинама најпре јој је сметало, али се касније с њом помирила, признала је.

- Разлика у годинама је била велика, али ја је нисам осетила. Тито је био пун енергије, виталан - искрена је била Јованка.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".