Хари Мата Хари, током своје каријере сарађивао с многим колегама, а међу њима и с једном од највећих дива с простора некадашње Југославије, Недом Украден.

Неда и Хари сарађивали су 1990. године на певачицином албуму „Послије нас“, али уместо да му буде част да сарађује са звездом попут Неде, Хари ју је запоставио и њена очекивања није испунио.

Фото: АТА имагес

 

 

- Неда је веома успешна певачица, она је одувек била свесна да је потребно уносити иновације како би опстала на естради. Управо због тога је желела да сарађује с Харијем, који је у то време био право освежење, хтела је да јој он буде композитор, продуцент и аранжер за песме на албуму „Послије нас“. Он је тада био је јако тражен млади певач и Неда је била уверена да ће њихова сарадња направити бум и донети нешто неочекивано на музичку сцену - рекао је извор.

- Иако су је бројни сарадници упозоравали да је сарадња с тек прослављеним композиторима ризична, Неда није марила и била је одлучна у својој намери. Она је контактирала Харија, договорили су сарадњу, почели су да раде на новим нумерама, али након неког времена страхови њених сарадника су се обистинили - рекао је саговорник, и објаснио чиме је Хари изневерио очекивања старије колегинице.

- Он се понашао помало бахато, није желео да сарађује, да мења мелодије или одређене стихове који се Неди нису допали. Био је уверен да он зна најбоље и није био спреман за било који вид сугестија. Понашао се као да је најпаметнији и није уважавао Недине захтеве. Матрице су биле неколико тонова више него што је било договорено, мелодије песама нису биле како је Неда замислила… Он је настојао само своје жеље да испуни. Неда је убрзо постала свесна да је погрешила, али више није могла ништа тим поводом да уради - објаснио је извор близак певачици, и истакао да су и резултати тог пројекта били лоши.

Фото: Милена Анђела

 

 

- Албум није прошао добро како се очекивало. Делом, то је било због рата који је било извесно да ће се догодити на нашим просторима. Међутим, делом је за то крив и Хари, који је инсистирао на песмама које Неди у том тренутку нису лежале - закључио је саговорник.

„Харијева популарност и концерти резултирали су недовољним ангажовањем. Све је било натегнуто, на брзину и са пуно проблема. Он је имао понашање и став ’ја сам звезда, биће тако или никако’“, написала је између осталог Неда у својој књизи.

(Ало)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике из албума Соње Митровић Хани

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".