У породичној кући у Вуковару синоћ је нападнута 38-годишња жена. Мушкарац који ју је повредио удаљио се с места напада, а жртва је превезена у Националну меморијалну болницу "Др. Јурај Њавро".

Због тешких телесних повреда је преминула, саопштила је полиција.

Полиција додаје како је брзо пронашла и привела 45-годишњег Вуковарца због сумње да се доводи у свезу с почињеним делом.

Увиђај су спровели полицијски службеници Полицијске управе вуковарско-сремске и заменица Жупанијског државног тужилаштва у Вуковару. У току је криминалистичко истраживање. Мотиви који су довели до ове трагедије још нису познати.

- Утврдили смо да је осумњичени у суботу 29. октобра око 18:30 дошао до породичње куће у Вуковару, коју 38-годишња жена користила, најпре у дворишту предметом изгребао и оштетио аутомобил, а онда је оштетио и улазна врата куће те је потом, како је познавао жртву, ушао у кућу и оштрим предметом је повредио, што је за њу било смртоносно будући да је касније преминула у болници - наводи се у саопштењу полиције.

Нападач мешао алкохол и наркотике

ХРТ јавља да је убијена жена била мајка двоје мале деце. Осумњичени је у тренутку напада, како се неслужбено сазнаје, био под утицајем алкохола и наркотика.

Ово је већ 14. жена убијена ове године, а 65 их је тешко повређено. У 2021. убијено је 14 жена, а тешко повређено 97.

- Нажалост, жена је увек најнесигурнија у своме дому. Дом, уместо да буде место где ће она бити сигурна, заштићена и место где ће заиста успевати да осећа љубав и мир, нажалост, за сваку трећу жену није сигурно мјесто - рекла је Ивана Сучић из удружења Б.а.б.е.

БОНУС ВИДЕО: ПОЛИЦИЈА ДОВОДИ КАВЧАНЕ: Почело саслушање осумњичених за планирање убиства Јована Јовановића

(Индеx.хр)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".