Председавајући Вишег изборног суда (ТСЕ) Бразила Александар де Мораес изјавио је претходно да бирачка места неће бити затворена касније него што је предвиђено, у 17.00 часова, због извештаја да је полиција заустављала аутобусе са гласачима јер то, према његовим речима, није успорило гласање.

ТСЕ је умањила значај извештаја да је Федерална саобраћајна полиција (ПРФ) извордила нелегалне блокаде аутобуса који су превозили гласаче широм сиромашног североистока где је подршка Лули да Силви највећа, преноси Ројтерс.

Критичари наводе да је ПРФ отворено за Болсонара и да су службеници покушавали да ометају гласање у упоришту Луле. Александар де Мораес, судија Врховног суда који се налази на челу ТСЕ рекао је раније данас да нико није спречен да гласа, да су све полицијске операције на путевима престале и да ће бити истражене.

Фото: Танјуг/АП

 

"Једино што се догодило бирачима је да су каснили", казао је Мораес на конференцији за новинаре.

Болсонаро је раније критиковао гласање електронским путем, како је гласало око 120 милиона бирача, тврдећи да ви тај начин могао да омогући превару.

Коначни резултати могли би да буду познати неколико сати након затварања биралишта, пренео је АП.

Фото: Танјуг/АП

 

Већина анкета за испитивање јавног мњења показала је да је Да Силва у предности, мада су политички аналитичари сагласни да је трка све неизвеснија последњих недеља.

Болсонаро је обећао да ће осигурати очување конзервативних хришћанских вредности, док се Да Силва залаже за повратак у просперитетнија времена.

БОНУС ВИДЕО: У ДИНОСАУРУСОВОМ ГНЕЗДУ: У Кини пронађена фосилизована јаја стара десетине милиона година

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".