Бред Пит је деценијама задржао статус највеће холивудске звезде. Док је покушавао да се удаљи од неминовне етикете "секс симбола“, Пит је пружио звездане перформансе у хит филмовима као што су "Борилачки клуб" и "Дрво живота", и многим другим.

Фото: Профимедиа

 

 

Док је Пит недавно био повезиван са пројектима високог профила као што су "Буллет Траин" и "Вавилон" Демијена Шазела, глумац је наговештавао скоро пензионисање. На питање о његовој одлуци да се дистанцира од глумачке каријере, Пит је открио да је разлог то што планира да се фокусира на продукцију биоскопских пројеката.

Током своје каријере, Пит је упоређиван са другим митским холивудским иконама, као што је Џејмс Дин, али се он није освртао на та поређења. У интервјуу из 1996. филмску звезду у успону су питали о његовим омиљеним глумцима у индустрији.

- Познајем врло мало мушкараца на које бих се могао угледати - одговорио је Пит.

- Зато ценим старије филмове јер приказују човека који се залаже за своје принципе. Као што је Роберт Редфорд. Он је приказао мушкарца какви су мушкарци желели да буду и како су жене желеле да буду мушкарци.

Међутим, његова омиљена глумица свих времена је уједно неко за кога сматра да је "најлепша жена на екрану". Према Питовим речима, Дианне Виест је доказала да је могуће бити лепа, а да је фанови и критичари нагло не карактеришу као "секс симбол“.

На питање о његовом мишљењу о односу лепоте и филмске професије, Пит је објаснио:

- Када видите особу, да ли се само концентришете на њен изглед? То је само први утисак. Онда постоји неко чији ти изглед не упадне одмах у очи, већ кроз разговор са њима они постају најлепша бића на свету.

Зато се одувек дивио свестраној Виест, познатој по свом раду у ремек-делима као што су "Хана" и "Њене сестре", легендарног Вудија Алена. Пит је додао:

- Највећи глумци нису оно што бисте назвали сексуалним симболима. Рећи ћу вам ко је моја омиљена глумица: Дианне Виест. И не бисте је назвали секс симболом. Дианне Виест је за мене најлепша жена на екрану.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".