Глумчева породица важи за једну од породица које су на добром гласу у Ужицу.   Оно што је становницима овог града посебно драго, јесте да се глумац није уобразио и да долази у посету својој породици: 

- Многи који су потекли из разноразних градова оду у центар као што је Београд и забораве одакле су - изјавио је глумац и Иванов професор глуме Слободан Љубичић.

Фото: Петар Милошевић

 

У Ужицу живе иманова мајка, отац и брат: 

- Иван Босиљчић толико поштује то одакле је, знате шта, ако не би поштовао град у ком је рођен онда не би поштовао ни своје родитеље који су цео век провели овде. Потиче из једне дивне, изузетно дивне породице. Наравно, све је то утицало да и он буде такав какав јесте - рекао је Слободан екипи емисије "Метар мога села".

- Иван је школски друг, иако нисмо учили у истом одељењу, цела генерација се сећа Ивана. Још док је био ђак ужичке гимназије био је јако креативан, надарен, бавио се рецитовањем, учествовао је на многобројним такмичењима, чини ми се, колико се сећам, бавио се и фолклором и већ од друге, треће године се назирало да ће бити веома успешан глумац - каже Данка Ковачевић и додаје:

На рачун Иванове породице нижу се само похвале од пријатеља и познаника. Иванова другарица се присетила анегдоте из школских дана: 

- Могу да кажем све похвалне речи. Он је увек успевао да, рецимо, поразговара са њиховом професром, да одложи одговарање што ми рецимо у нашем одељењу нисмо успевали јер нисмо имали Ивана Босиљчића, ето тога се рецимо сећам одлично.

 

 

- Е па то је једна дивна породица. Ја сам радила са његовим дедом Иваном, радили смо као рендген техничари обоје. Његовог сам деду знала од '73 . године. То је једна изузетна породица, његова мајка Љиља, отац Дејан, брат Драган. Знам их свију.- изјавила је госпођа. 

- Деца су огледало родитеља. Они су заслужни, и деда Драган и деда Иван, а поготову мама и тата. Они су много дивни људи. Од добре биљке, добро и семе - истакла је суграђанка која познаје породицу Босиљчић и додала:

- Знам да је његов деда говорио да ће да буде глумац, мада је деда пошто је био здравствени радник волео да студира медицину. Али успешан је, без обзира, мислим да би био успешан да је и једно и друго.

(Блиц)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Предраг Ејдус - ретроспектива каријере

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".