Прво основно јавно тужилаштво у Београду поднело је надлежном суду оптужни предлог надлежном судупротив креатора Дарка Костића због сумње да је извршио кривична дела противправно лишење слободе и угрожавање сигурности.

Како је саопштено, ова дела је починио 19. априла ове 2022. тако што је једног младића довео у свој атеље, а затим га гурнуо у шпајз, везао му руке, а затим је држећи нож у рукама почео да му прети. Младић је у једном тренутку искористио креаторову непажњу и побегао. 

- У доказном поступку заменик јавног тужиоца је саслушао окривљеног који је изнео одбрану и негирао наводе кривичне пријаве, испитан је оштећени који је описао начин на који је окривљени извршио наведена кривична дела. Такође,  испитани су сведоци, те су прибављени подаци и друга документација неопходна за утврђивање чињеничног стања у овој кривичноправној ствари - наводи се у саопштењу Првог тужилаштва.

Фото: АТА имагес

 

Тужилаштво је оптужним актом предложило да Први основни суд у Београду након одржаног главног претреса и спроведеног доказног поступка окривљеног Костића огласи кривим и изрекне му јединствену казну затвора у трајању од  две године, као и меру безбедности забрана приближавања и комуникације са оштећеним.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".