Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je nadležnom sudu optužni predlog nadležnom suduprotiv kreatora Darka Kostića zbog sumnje da je izvršio krivična dela protivpravno lišenje slobode i ugrožavanje sigurnosti.

Kako je saopšteno, ova dela je počinio 19. aprila ove 2022. tako što je jednog mladića doveo u svoj atelje, a zatim ga gurnuo u špajz, vezao mu ruke, a zatim je držeći nož u rukama počeo da mu preti. Mladić je u jednom trenutku iskoristio kreatorovu nepažnju i pobegao. 

- U dokaznom postupku zamenik javnog tužioca je saslušao okrivljenog koji je izneo odbranu i negirao navode krivične prijave, ispitan je oštećeni koji je opisao način na koji je okrivljeni izvršio navedena krivična dela. Takođe,  ispitani su svedoci, te su pribavljeni podaci i druga dokumentacija neophodna za utvrđivanje činjeničnog stanja u ovoj krivičnopravnoj stvari - navodi se u saopštenju Prvog tužilaštva.

Foto: ATA images

 

Tužilaštvo je optužnim aktom predložilo da Prvi osnovni sud u Beogradu nakon održanog glavnog pretresa i sprovedenog dokaznog postupka okrivljenog Kostića oglasi krivim i izrekne mu jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od  dve godine, kao i meru bezbednosti zabrana približavanja i komunikacije sa oštećenim.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".