Поступак је покренут, ја сам на боловању. У школу тренутно не могу да идем. Држим се за сада, има дана када сам добро, има дана када ми је теже, велика подршка колега из школа ми много значи, сведочи за "Новости" М. С. (44), професорка Техничке школе у Трстенику, којој су ђаци 9. новембра насред часа измакли столицу, пустили је да падне, све то снимали и смејали се.

Овако за "Новости" почиње исповест М. С. (44), професорка Техничке школе у Трстенику, којој су ђаци 9. новембра насред часа измакли столицу, пустили је да падне, све то снимали и смејали се.

Нападнута професорка енглеског језика, једна од омиљених у школи и међу ђацима и међу колегама, сведочи за "Новости" о детаљима немилог догађаја. Тог дана, три актера инцидента су каснила на час. Када су се прикључили на наставу, дошло је до инцидента.

А њега, додаје за "Новости", није могла да очекује. Само је питала ученика зар не зна да није пристојно да стоји некоме иза леђа и он је у тренутку измакао столицу. Други ученик који је био негде при крају учионице је пришао и снимао, а ту је био и трећи ученик.

Ђаци пред казном, подршка за колегиницу

Како је "Новостима" у понедељак потврђено, против три ученика покренут је васпитно-дисциплински поступак. Како сазнајемо, реч је о ђацима Н. Ж. (17), М. М. (18) и И. К.(17). Провераваће се и њихово понашање током школовања, јер се незванично говори да је било и раније насиља где су неки од њих били актери.

Бројне колеге из Трстеника, појединачно и у име целог колектива, Унија синдиката просветних радника, као и цела јавност, подржали су професорку. Међу њима и Основна школа "Свети Сава", где ова професорка такође предаје.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".