- Дежурни заменик Првог основног јавног тужилаштва у Београду је, након што је обавештен о догађају који се одиграо у кући у коме је у алкохолисаном стању физички напао чланове своје породице, одредио задржавање према осумњиченом у трајању од 48 часова због постојања основане сумње да је извршио кривично дело насиље у породици - саопштено је из Првог основног јавног тужилаштва.

Кривичном пријавом осумњиченом је стављено на терет да је дана 20.11.2022. године у вечерњим часовима након вербалне расправе физички напао чланове своје породице ћерку, зета и унуку, којом приликом су оштећени задобили телесне повреде, а постоји сумња да је наведено кривично дело у претходном периоду извршио и у односу на своју супругу.

- Осумњичени је данас саслушан пред поступајућим замеником јавног тужиоца којом приликом је изнео своју одбрану, негирао извршење кривичног дела насиље у породици и изјавио да је радње према члановима своје породице предузео у самоодбрани - наводи се у саопштењу.

Тужилаштво је након саслушања осумњиченог ставило предлог Првом основном суду у Београду да се према осумњиченом одреди притвор у трајању од 30 дана, будући да особите околности указују да ће ометати поступак утицањем на сведоке, као и да постоје особите околности које указују да би осумњичени могао у кратком временском периоду поновити кривично дело.

- У току истраге тужилаштво ће испитати оштећене и сведоке, наредити медицинско вештаче телесних повреда које су задобили оштећени како би се утврдио тачан степен повреда и механизма њиховог настанка, затим психијатријско вештачење на околности урачунљивости осумњиченог у време извршења кривичног дела, те ће прибавити сва потребна обавештења и друге доказе ради утврђивања потпуног чињеничног стања, након чега одлучити да ли се и колико кривичних дела из чл. 194 КЗ стичу у радњама осумњиченог - саопштило је Прво основно тужилаштво.

Подсетимо, како је Курир писао, осумњичени је бивши полицајац. Како се сумња, он је ћерку и зета угризао, а унуку ударио и шутнуо у стомак.

(Курир)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".