Међутим, историја бележи и случајеве у којима срећни добитници, уместо да уложе или сачувају своје добитке на лутрији, заврше у затвору или се врате на своја стара радна места, преноси Дејли мејл.

Отац Меган Маркл

Почетком 90-их, један од срећних добитника био је Томас Маркл, отац садашње војвоткиње од Сасекса, који је на лутрији у Калифорнији освојио чак 750.000 долара. Након што је своју ћерку Меган послао у приватну школу, Томас је новац уложио у свог сина Томаса, који је желео да отвори цвећару, а својој другој ћерки Саманти купио је аутомобил. "Новац од лутрије помогао је Меган да иде у најбоље школе и добије најбоље образовање. Увек је била веома фокусирана, нисам могао да будем поноснији", рекао је њен брат Томас млађи током краљевског венчања. Меганин отац је ипак уложио део новца у посао са златом који је пропао, због чега је банкротирао 2016.

Пропао брак после прељубе

Чак 50 милиона евра добио је пар Герет и Кетрин Бул 2012. године, али се њихов брак распао неколико година касније јер је откривено да је Герет имао аферу са Доном Деспорте док је био на одмору са пријатељи на Тенерифима. Дона је касније објавила књигу у којој је описала екстравагантна путовања и ВИП догађаје на које ју је Гарет водио. Герет и Дона су касније завршили на суду због књиге.

Фото: Профимедиа

 

 

Потрошила хиљаде на операције

Џејн Парк из Единбурга је имала само 17 година када је освојила милион евра на лутрији 2013. Након освајања овог износа, велики део новца потрошила је на операције груди, задњице, као и скупоцен накит и луксузна путовања. Она је 2018. признала и да је "умало умрла" када је отишла на операцију задњице у Турску, а имала је и три срчана удара. На крају је хтела да тужи директоре Еуромилиона за немар, сматрајући да неко њених година не треба да има право на толики новац.

Потрошила на забаве и операције

Друга тинејџерка је имала само 16 година када је освојила 1,8 милиона евра на лутрији 2003. Кели Роџерс из Камбрије упознала је Никија Лосона неколико недеља касније и преселила се са њим у кућу вредну 180.000 фунти. Пет година касније, њихова веза се распала, након што је Роџерс покушао да изврши самоубиство. У једном тренутку суд јој је одузео и двоје деце, а она је потрошила додатних 17.000 фунти на операцију груди. Након тога је имала исту операцију још два пута, а новац је потрошила на журке подстакнуте дрогом и стотине хиљада фунти на скупу одећу. Породици и пријатељима дала је пола милиона фунти. Постала је зависна од кокаина и доживела је несрећу због које јој је забрањено да вози 22 месеца.

Постао алкохоличар

Мајкл Керол (36) освојио је око 10 милиона фунти на Националној лутрији 2002. године, када је имао само 19 година. Након тога је наводно постао алкохоличар, а новац је масовно трошио на скупа путовања. Дао је око 4 милиона фунти породици и пријатељима, укључујући своју тетку која га је подигла након очеве смрти. Тврди да је спавао са преко 4.000 жена, а брак му је прекинут након што га је жена затекла у кревету са више девојака. Због екстравагантног живота био је на суду више од 30 пута, а на суд је долазио спортским аутомобилима и под дејством алкохола. У затвору је завршио на четири месеца, а 2013. је прогласио банкрот и живео у хотелима за бескућнике. Међутим, он се поново оженио бившом женом 2021. године, а пар сада живи миран живот у Белфасту.

Нестао након освајања новца

Абрахам Шекспир (42) освојио је 17 милиона долара 2006. након што је купио два добитна тикета. Одлучио је да купи куће за своје рођаке и отплати њихове кредите, а када су му остала последња два милиона долара, мистериозно је нестао. Полиција је касније открила да га је убила ДиДи Мур, жена која се Шекспиру представила као писац који је писао књигу о свим људима који су покушали да га искористе. Мур је касније постала његов финансијски саветник и на крају га је упуцала из пиштоља.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".