Međutim, istorija beleži i slučajeve u kojima srećni dobitnici, umesto da ulože ili sačuvaju svoje dobitke na lutriji, završe u zatvoru ili se vrate na svoja stara radna mesta, prenosi Dejli mejl.

Otac Megan Markl

Početkom 90-ih, jedan od srećnih dobitnika bio je Tomas Markl, otac sadašnje vojvotkinje od Saseksa, koji je na lutriji u Kaliforniji osvojio čak 750.000 dolara. Nakon što je svoju ćerku Megan poslao u privatnu školu, Tomas je novac uložio u svog sina Tomasa, koji je želeo da otvori cvećaru, a svojoj drugoj ćerki Samanti kupio je automobil. "Novac od lutrije pomogao je Megan da ide u najbolje škole i dobije najbolje obrazovanje. Uvek je bila veoma fokusirana, nisam mogao da budem ponosniji", rekao je njen brat Tomas mlađi tokom kraljevskog venčanja. Meganin otac je ipak uložio deo novca u posao sa zlatom koji je propao, zbog čega je bankrotirao 2016.

Propao brak posle preljube

Čak 50 miliona evra dobio je par Geret i Ketrin Bul 2012. godine, ali se njihov brak raspao nekoliko godina kasnije jer je otkriveno da je Geret imao aferu sa Donom Desporte dok je bio na odmoru sa prijatelji na Tenerifima. Dona je kasnije objavila knjigu u kojoj je opisala ekstravagantna putovanja i VIP događaje na koje ju je Garet vodio. Geret i Dona su kasnije završili na sudu zbog knjige.

Foto: Profimedia

 

 

Potrošila hiljade na operacije

DŽejn Park iz Edinburga je imala samo 17 godina kada je osvojila milion evra na lutriji 2013. Nakon osvajanja ovog iznosa, veliki deo novca potrošila je na operacije grudi, zadnjice, kao i skupocen nakit i luksuzna putovanja. Ona je 2018. priznala i da je "umalo umrla" kada je otišla na operaciju zadnjice u Tursku, a imala je i tri srčana udara. Na kraju je htela da tuži direktore Euromiliona za nemar, smatrajući da neko njenih godina ne treba da ima pravo na toliki novac.

Potrošila na zabave i operacije

Druga tinejdžerka je imala samo 16 godina kada je osvojila 1,8 miliona evra na lutriji 2003. Keli Rodžers iz Kambrije upoznala je Nikija Losona nekoliko nedelja kasnije i preselila se sa njim u kuću vrednu 180.000 funti. Pet godina kasnije, njihova veza se raspala, nakon što je Rodžers pokušao da izvrši samoubistvo. U jednom trenutku sud joj je oduzeo i dvoje dece, a ona je potrošila dodatnih 17.000 funti na operaciju grudi. Nakon toga je imala istu operaciju još dva puta, a novac je potrošila na žurke podstaknute drogom i stotine hiljada funti na skupu odeću. Porodici i prijateljima dala je pola miliona funti. Postala je zavisna od kokaina i doživela je nesreću zbog koje joj je zabranjeno da vozi 22 meseca.

Postao alkoholičar

Majkl Kerol (36) osvojio je oko 10 miliona funti na Nacionalnoj lutriji 2002. godine, kada je imao samo 19 godina. Nakon toga je navodno postao alkoholičar, a novac je masovno trošio na skupa putovanja. Dao je oko 4 miliona funti porodici i prijateljima, uključujući svoju tetku koja ga je podigla nakon očeve smrti. Tvrdi da je spavao sa preko 4.000 žena, a brak mu je prekinut nakon što ga je žena zatekla u krevetu sa više devojaka. Zbog ekstravagantnog života bio je na sudu više od 30 puta, a na sud je dolazio sportskim automobilima i pod dejstvom alkohola. U zatvoru je završio na četiri meseca, a 2013. je proglasio bankrot i živeo u hotelima za beskućnike. Međutim, on se ponovo oženio bivšom ženom 2021. godine, a par sada živi miran život u Belfastu.

Nestao nakon osvajanja novca

Abraham Šekspir (42) osvojio je 17 miliona dolara 2006. nakon što je kupio dva dobitna tiketa. Odlučio je da kupi kuće za svoje rođake i otplati njihove kredite, a kada su mu ostala poslednja dva miliona dolara, misteriozno je nestao. Policija je kasnije otkrila da ga je ubila DiDi Mur, žena koja se Šekspiru predstavila kao pisac koji je pisao knjigu o svim ljudima koji su pokušali da ga iskoriste. Mur je kasnije postala njegov finansijski savetnik i na kraju ga je upucala iz pištolja.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".