Полиција је 19. јуна одвезла Рендија Кокса (36) у полицијску станицу у Њу Хејвену због оптужби за оружје када је возач притиснуо кочницу на раскрсници како би избегао судар. Притом је Кокс полетео напред и ударио главом о металну преграду у комбију.

- Не могу да се померим. Умрећу овако. Молим вас, молим вас, помозите ми - рекао је Кокс неколико минута након инцидента.

- Ниси сломио врат, само си превише попио -

Док је Кокс молио за помоћ, неки од полицајаца су га исмевали, рекли му да је пијан и да глуми бол. Полицајци су затим извукли Кокса из комбија за ноге и сместили га у ћелију пре него што су га одвели у болницу.

- Мислим да сам сломио врат - рекао је Кокс након што се комби зауставио до притворског центра.

- Ниси, само си попио превише. Хајде, седи - рекла му је наредница Бетси Сегуи, једна од петорице оптужених полицајаца.

Касније је утврђено да је Кокс сломио врат док је возио и да је остао делимично парализован. Пет полицајаца Њу Хејвена оптужено је за безобзирно угрожавање и окрутност према једном притвореном након овог инцидента. Сви су од лета на административном одсуству, пише Тхе Гуардиан.

- Морају да преузму одговорност за своје поступке -

Иако је сваки полицајац оптужен за исте злочине, чини се да су неки од њих озбиљније схватили Коксове изјаве. Оскар Дијаз, који је возио комби, стао је након што се Кокс пожалио на повреду, разговарао са њим и затражио хитну помоћ да их дочека у притворском центру.

Коксов породични адвокат Бен Крамп рекао је у понедељак да полицајци Њу Хејвена треба да преузму одговорност за своје поступке.

- Када видите видео који показује како су поступали са Коксом, који је остао парализован од груди надоле, јасно је да ови полицајци морају да одговарају по закону - рекао је Крамп.

Кокс је ухапшен 19. јуна након што је полиција саопштила да је код њега пронађено оружје током забаве. Оптужбе против њега су касније одбачене.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".