Новинари су забележили живахну атмосферу у кући популарног Миће, у којој је живео са супругом и двоје деце. Уз шале о породичним односима, почецима каријере наследника, репера Владимира Илића Иле, водитељ је проговорио и о томе шта се у том тренутку дешавало у његовој каријери и објаснио како је дошло до раскола са Радио Београдом. Текст преносимо у целости:

Звучи невероватно, али је цела истина да би и после пуних 25 година брака, човек који има пуна два албума слика на којима се види како љуби лепе жене, када би се развео, из куће понео само "старудије": дванаестогодишњу пудлу Рокија, стилски креденац из трпезарије и - рођену жену! Не, то није "виц без везе", него изјава популарног радио и ТВ водитеља Милована Илића Минимакса, прилико посете његовој породици у стану близу Каленићеве пијаце. Паметан човек би одмах закључио да је популарни Мића нешто дебело згрешио, па да се тако удвара својој законитој супрузи...

Законита супруга, Биљана, у време наше посете била је, међутим, опседнута другом великом невољом која је задесила: боловима због запаљеног кичменог нерва. Упала је почела још пре неколико дана, приликом њиховог кратког одмора у Котору, тако да је, по Мићином казивању, једва ушла у авион на повратку за Београд. Болови ни једног тренутка нису спречили бившу искусну стјуардесу (сада у пензији) да госте дочека цакум-пакум обучена у фину топлу кућну хаљину која истиче њену витку линију и префињен укус. Исто тако, укоченост није спречила искусну домаћицу да припреми "брзу проју" и нарезак у коме није било ни трага месу или месним прерађевинама. Случајно или не, тек, глави породице излетело је да он "то не једе", него да воли само - месо, што опет наводи на помисао да је он у некој врсти немилости код газдарице...

Фото: репринт ТВ Новости

 

Пошто смо са Мићом прегледали старе слике и албуме са пољупцима, из соба су изашли и остали укућани. Ћерка Ана је мами понудила помоћ око кувања кафе, а син Владимир демонстрирао је шта све Роки уме, а шта никако не воли. Ана је у пролазу чула шта би тата све понео из куће приликом развода, па је бурно негодовала питања: "А шта би било са  мном? Зар ја да идем на улицу?" С мајчинском нежношћу у гласу, Биљана је ћерку у пар речи утешила: "Ти ћеш бити у креденцу!"

Владимир се не оптерећује питањима шта би било кад би било. После вишегодишњег "студирања" Трговачке школе, он је чврсто решен да се што пре осамостали како би могао да заснује породицу. Девојку Радицу већ има, име јој је крупним словима већ исписано на зиду његове, до плафона осликане и ишаране собе... Одлучним корацима кренуо је - на естраду. Већ је снимио два компакт диска под својим надимком Ила, који му је тако постао и уметничко име. Сам је написао текст и музику. Но, пошто се ради о реповању, музика није много ни битна, али су зато текстови веома важни и - поучни. Иако је оба ЦД снимио за "Ситирекордс", дискографску кућу која је у оквиру РТВ Пинк, није добио очекивану рекламну подршку. Тако се одмах поставља и питање: да ли се то догађа управо зато што је Минимакс син?

- Мислим да је деци познатих личности много теже да се пробију и докажу - каже мајка, која је и главни педагог у кући и која бодри сина да пише ангажоване текстове за своју музику - Мића нема много везе са педагогијом, за то сам углавном ја задужена. Мислим да ће он сам морати да се наметне као личност да би успео.

Фото: репринт ТВ Новости

 

Мамин син је огроман момак набилдованих мишића, који редовно посећује теретану у комшилуку и труди се да изгледа као Тајсон. Ана је ниска растом, витка, али очигледно јака девојка. О студијама економије мудро ћути. Окренула се тенису, а ако дођу боља времена, можда ће и она мајчиним стопама - у стјуардесе. За сада само машта да - купи мотор:

- Чим се осамосталим и зарадим неки новац, купићу мотор, пошто ми мајка то не дозвољава док сам код ње. Мој сан није да пошто пото заснујем породицу, моада бих волела да имам дете. Проблем је "само " у томе како наћи доброг мужа...

Мама Биљана, која себе очигледно већ доживљава као "беби-ситерку", није одолела да стави примедбу: "Да, да, волела би она да има своје дете и да повремено сврати да га види!"

На то Ана бурно негодује и каже: "Не, не. Чувала бих ја своје дете!"

Фото: репринт ТВ Новости

 

На помен куповине мотора, Мића је одјурио у другу собу и одатле укључио нешто што је испуштало управо звук неког јаког мотора. Његова супруга је само одмахнула руком, констатујући да је он "као дете", а Мића је донео и показао нам транзистор који, уместо обичне ручице за ношење, има праву ручицу за гас са неког мотора, па може и да се турира као да се заиста додаје гас!

Најстарији син Игор, дете из Мићиног првог брака, има већ 37 година и не живи са њима. Он је потпредседник Удружења модних делатности Србије. Отац, у одсуству свог првенца, поносно каже како је "мали" прави бизнисмен који се бави и организовањем модних ревија и курсева за менекене... Биљана и ту интевенише, објашњавајући да се Игор не бави одраслим манекенкама, што неминовно у нашим условима даје и неки швалерски призвук, него децом до 12 година! Копајући по сликама, нашли смо и једну заједничку породичну фотографију из '93 године на којој је и Игор, али са брадом и брковима. Тата Мића објашњава да је он сада глатко избријан и да изгледа много млађе.

Ила, Ана, Мића и Роки не мирују: излазе, улазе, телефонирају, бућно разговарају. Једино је Биљана, да ли због укочености или не, не знамо, мирно седела за трпезаријским столом. Кроз ћаскање сазнајемо да и она помало радуцка, мада је већ више од годину дана у пензији: - Имала сам бенефицирани радни стаж у ЈАТ-, нешто стажа сам и докупила - објашњава - с сада радим неке маркетиншке послове, затим сам и даље синдикално ангажована, а бавим се и хуманитарним радом.

Фото: репринт ТВ Новости

 

Разговор са домаћином намерно смо оставили за крај, јер се, неминовно односи и на његов посао: "Максовизије" су увек у самом врху гледаности према испитивањима која наш лист редовно објављује. Оспораван или обожаван, тек, равнодушних готово да и нема. У претпоследњој емисији изведена је била "мала игра" са најпопуларнијим водитељима ове ТВ станице. Вања Булић је на почетку заузео Мићино место, гошће су му биле Рушка Јакић и Ивана Бојић... Онда је дошао Мића, а Вања је отишао... Некима се то допало, некима није. Неки су поверовали да се ради о стварном сукобу, некима је све било јасно... У сваком случају, сада је почео летњи распуст, а о томе каква ће и да ли ће уопште бити "Максовизија" на Пинку ове јесени, аутор каже:

- Емисија ће се наставити у сличној концепцији. Неких промена ће бити, али још не знам каквих. То ће бити условљено и емитовањем из новог студија ТВ Пинка из нове зграде. Ту ће, колико ја знам, бити обједињени и Радио и ТВ Пинк и дискографска кућа "Ситирекордс". Власник Пинка, Жељко Митровић ми је рекао да ћемо ту имати студио за шоу програме са хиљаду седишта! У садашњем, импровизованом студију, који је некада био биоскоп "Јединство" у Земуну има места за 60 људи. Једино када гостује Цеца, као што је последњи пут била са бебом, увек буде и око 80 људи - па половина стоји... Дакле, биће сасвим другачији декор и вероватно - прави студио. Јер, рецимо, емисија коју радим недељом, а која иде из бившег ЦК, емитује се из две спојене канцеларије! То ни по којим светским мерилима не би могао да буде ТВ студио, чак ни атеље за прављење фотографија! Таваница је тамо нижа него овде, у нашем стану! Али, увек сам говорио да је тим добар само ако има добре играче, а не ако игра на огромном стадиону. Тако и Пинк, вероватно, има добар рејтинг зато што има добру екипу. У претпоследњој емисији сам неке звезде окупио, мада нисам све. Хтео сам да доведем и Пеју, Сашу Поповића, Бизетића... Истина, то би била гужва у студију...

Милован Илић пуних 38 година ради у Радио Београду. Последње две и по године међутим, тамо је само на платном списку. После 22 године емитовања, више не ради ни емисије "Туп-туп", које су тој кући доносиле највише прихода...

Фото: репринт ТВ Новости

 

- У такву ситуацију сам дошао зато што сам почео да радим у Пинку без одобрења генералног директора - објашњава жустро - против мене је покренуо дисциплински поступак, којим се тражи престанак радног односа, а затим је тај поступак проширен и због тога што више не радим емисије "Туп-туп!" Пошто сам свашта казао по разним новинама, о генералном директору РТС, Жељко Митровић ме је одвео код Драгољуба Милановића, који се понашао као да нигде ништа није ни чуо ни прочитао, па ми је одобрио да радим на Пинку. Но, и када бих добио отказ у Радију, одмах би ми се активирао мој стаж у Удружењу књижевника, па бих са 41. годином откако је објављена моја прва хумореска и ја одмах могао у пензију!

Две емисије недељно заиста су тежак темпо чак и за играча попут Минимакса. То се, неминовно, одражава и на квалитет, односно, догађа се да му се гости често понављају...

- Од мене се тражи немогуће: да свака емисија буде и забавна и духовита - каже. - Ако то упоредимо са емисијама "Од главе до пете", које су ишле једанпут месечно, видећете колика је то разлика. То се сматрало нормалним, иако је наша земља тада била велика, па и могућност избора гостију далеко већа.

У сваком случају, популарни Милован Илић Минимакс, од главе до пете припада својој породици. Послове бира према условима које добије (читај: количини пара), јер мора да обезбеди породицу. Ако би му, рецимо, нека локална или општинска телевизија понудила већи хонорар, не би размишљао о томе колики је домет те станице, односно колико људи може да прати тај програм. Остали укућани зато одлично знају како да искористе све што глава породице донесе. Да ли је то рецепт за успешан брак и добре односе са децом када одрасту? Остављамо читаоцима да сами донесу свој суд.

* Нпортал.рс због вас даје нови живот текстовима из богате новинске архиве "Новости", а овај текст је изашао у "ТВ Новостима" 15. јул 1998. године.*

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".