Наша велика глумица Рада Ђуричин својим улогама обележила је домаћу позоришну сцену и учинила је богатијом за велики број филмских и позоришних улога.

Више од пет деценија била у срећном браку са супругом Драгославом Поповићем, пиониром српске нуклеарне физике.

Фото: В. Данилов

 

 

Из дугог брака и велике љубави родио се син јединац Радан. О њему се у домаћој јавности ретко говори. Своју каријеру започео је у Америци, а потом се вратио у отаџбину лако би и он дао свој допринос српском филму. 

За оне који не знају Радан је познати филмски сниматељ који је радио на остварењима попут "Црног бомбардера", "Балканских правила" и "Сјаја у очима", од средине деведесетих година живи и ради у Лос Анђелесу, где је упозано супругу Драгану и добио двоје деце.

Како је његова мајка својевремено говорила Радан је у Америку отишао на две недеље, а остао 30 година. Овако би могао да се опише у једној реченици живот директора фотографије Радана Поповића.

Радан је данас омиљени сарадник оскаровца Александра Пејна, а у домовину се вратио да би сликао серију "Тајкун", али и другу сезону "Бесе".

Фото: репринт ТВ Новости

 

 

Као и на сваком почетку, ни Радану први дани у Америци нису били најједноставнији. Ипак, када му је помоћ била најпотребнија ту је био наш прослављени глумац Драган Бјелогрлић, који му је био цимер. 

- Завршили смо тада снимање "Црног бомбардера", а с њим је у Холивуд дошао и Дарко Бајић. Сви су били код мене на гајби. Одлучили смо да направимо копије филма и пребацимо их на ВХС касете. Одлучили смо да продајемо те касете по црквама не бисмо ли некако преживели. Ишло је доста траљаво и нисмо могли од тог да живимо. Бјела зна с људима, а испоставило се да је добар и за коцкарским столом. Кад смо отишли у Лас Вегас да у нашој цркви продајемо касете, то је било страшно искуство и онда смо отишли у казино. Бјела се показао добрим за рулет столом, толико добрим да је менаџер казина послао кључ од собе на рачун куће. Извукао нас је. Ми не бисмо с продајом касета успели да преживимо - испричао је за Курир Поповић током представљања серије "Тајкун".

Фото: Јутјуб принтскрин/Tajkun

 

 

Раданова мајка Рада годинама је била једно од натраженијих имена на домаћој глумачкој сцени. Како је растао у глумачкој породици Радан је глуму и глумце заволео свим срцем. 

Како су домаћи медији писали, Радан је највише о послу научио од Радиног колеге Аце Берчека:

- Да не волим глумце, било би скандалозно. Одрастао сам у бифеу ЈДП. Одувек се трудим да им угодим. Можда се с тим не би сложила Аница Добра, која ми је једном приликом рекла да сам се вежбао на њој. Трудио сам се да је у "Црном бомбардеру“ сликам што сам лепше знао и сигуран сам да то није рекла у лошем смислу, већ из љубави. Нема доброг кадра без глумца. Наравно, све потиче од сценарија.

Такође, Радан је више пута истакао да је несебичну подршку имао и од Петра Божовића и Соње Савић.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".