Један од најбољих глумаца на нашим просторима јесте Миша Јанкетић, чувени уметник рођен је у Новом Саду 1938. године.

Глуму је дипломирао давне 1962. године, играо је у великом броју позоришних представа, а телевизијска публика заволела га је у следећим остварењима:

"Отписани", "Сиви дом", "Бољи живот", "Вук Караџић", "Срећни људи", "Породично благо", "Стижу долари"...

Фото: Архив Борбе

 

 

У каријери је добио велики број награда, а био је и професор глуме у Новом Саду. Када је реч о Јанетићевом животу, глумац је деценијама био у браку са Свјетланом Кнежевић.

Фото: Архива ТВ Новости

 

 

Глумац је једном приликом за медије говорио како је почела љуавна прича њега и његове супруге.

- Свјетлана је била врло млада када смо се срели у Сарајеву. Имала је 16, а ја 28 година. Била је веома лепа девојчица. И дан-данас је лепа. Била је заљубљена у другог младића. Тада сам био зрео човек, доста рано сам деловао ауторитативно. Хтео сам брже да остарим. Они су се разишли, па сам је тешио. Говорио сам јој се се не секира, да ћу се, када буде одрасла, оженити њом. Баш је тако било. Кад је имала 22 године, отишао сам у Сарајево, узео је и оженио се. Одржао сам обећање. Истина, у међувремену је било неких малих песмица и неких писама, јер она је тад учила балетску школу у Санкт Петерсбургу, у Лењинграду, а ја сам био овде, па смо се мало дописивали. И, ето, тако, и ту прође 40 година, малтене, говорио је глумац за домаће медије.

Фото: Предраг Митић

 

 

Свјетлана и Миша у браку су добили четворо деце, а Милица и Марко Јанкетић успешно граде своје глумаче каријере.

Миша Јанкетић преминуо је 15. маја 2019. године, а сахрањен је у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.

(Еспресо)

БОНУС ВИДЕО: