Jedan od najboljih glumaca na našim prostorima jeste Miša Janketić, čuveni umetnik rođen je u Novom Sadu 1938. godine.

Glumu je diplomirao davne 1962. godine, igrao je u velikom broju pozorišnih predstava, a televizijska publika zavolela ga je u sledećim ostvarenjima:

"Otpisani", "Sivi dom", "Bolji život", "Vuk Karadžić", "Srećni ljudi", "Porodično blago", "Stižu dolari"...

Foto: Arhiv Borbe

 

 

U karijeri je dobio veliki broj nagrada, a bio je i profesor glume u Novom Sadu. Kada je reč o Janetićevom životu, glumac je decenijama bio u braku sa Svjetlanom Knežević.

Foto: Arhiva TV Novosti

 

 

Glumac je jednom prilikom za medije govorio kako je počela ljuavna priča njega i njegove supruge.

- Svjetlana je bila vrlo mlada kada smo se sreli u Sarajevu. Imala je 16, a ja 28 godina. Bila je veoma lepa devojčica. I dan-danas je lepa. Bila je zaljubljena u drugog mladića. Tada sam bio zreo čovek, dosta rano sam delovao autoritativno. Hteo sam brže da ostarim. Oni su se razišli, pa sam je tešio. Govorio sam joj se se ne sekira, da ću se, kada bude odrasla, oženiti njom. Baš je tako bilo. Kad je imala 22 godine, otišao sam u Sarajevo, uzeo je i oženio se. Održao sam obećanje. Istina, u međuvremenu je bilo nekih malih pesmica i nekih pisama, jer ona je tad učila baletsku školu u Sankt Petersburgu, u Lenjingradu, a ja sam bio ovde, pa smo se malo dopisivali. I, eto, tako, i tu prođe 40 godina, maltene, govorio je glumac za domaće medije.

Foto: Predrag Mitić

 

 

Svjetlana i Miša u braku su dobili četvoro dece, a Milica i Marko Janketić uspešno grade svoje glumače karijere.

Miša Janketić preminuo je 15. maja 2019. godine, a sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

(Espreso)

BONUS VIDEO: