Гостујићи у једној емисији глумица Светлана Цеца Бојковић причала ја о томе како су изгледала снимања култне домаће серије “Бољи живот” у којој је тумачила главни лик Емилије Попадић.

– Данас се све снима много брже. Ми смо “Бољи живот” снимали једно четири и по године, са паузама додуше. Али то је било елегантно. Имали смо студио у коме је поствљен декор стана фамилије Попадић. Могућност кадрирања је била фантастична јер, ако ти нешто смета ти можеш да помериш зид – рекла је глумица и додала да се данас ретко кад снима у телевизијском студиу:

Фото: ТВ Новости

 

– Сада идеш по објектима. Обично се иде у реалне објекте, реалне станове  и ту си ограничен простором. Ретко кад се снима у студиу. Нама је на снимању Бољег живота било јако удобно. То је био студио Кошутњак. Имали и шминку и гардеробу и кантину и радило се рецимо 6 сати дневно. Тај декор за стан Попадића, он је био изнајмљен. Стајао је пет година у том студиу који се данас више и не употребљава – рекла је Бојковић.

Глумица је рекла да је познати телевизијски редитељ Александар Аца Ђорђевић прогнозирао да ће серија као и глумци који у њој играју добити на популарности тек после четврте епозоде што се испоставило као тачно.

Фото: ТВ Новости

 

– Аца Ђорђевић нам је рекао – децо нећете ви још бити прихваћени. Треба две, три, можда и четири епизоде да прођу и онда ће серија добити на популарности. Тако је и било, мада глумци нису у то време превише размишљали о популарности. Били смо васпитани тако да нам буде важно да радимо квалитетно. Данас глумци хоће да буду популарни, мада не кажем да је тако код свих – рекла је глумица.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Серија "Бољи живот" - Ретроспекција

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".