Вест да је преминуо његовом одељењу саопштио је разредни старешина Миљко Ђокић.

- Најтеже је било стати пред децу и саопштити им тужну вест. Био је то шок за све, а посебно за његовог најбољег друга, чији су родитељи дошли у школу - прича разредни Миљко Ђокић.

Ђокић додаје да је у контакту са породицом преминулог ђака - разговарао је са њима на капији породичног дома, будући да су и они у изолацији.

Фото: С. Бабовић

 

 

У Хемијско-технолошкој школи у среду је одржана ванредна седница Одељењског већа, а одређено је да настава у обе смене данас почне минутом ћутања, у знак почасти преминулом ученику.

- Како се налазимо у изузетно тешкој ситуацији где су сва окупљања забрањена, и ми као школа доносимо одлуку да неће бити групног окупљања на сахрани нити обележавања устаљених протокола - кажу у Хемијско-технолошкој школи.

Из школе су све запослене и ученике позвали да се придржавају прописаних мера. Велики број младих Крушевљана изразе саучешћа упутио је преко друштвених мрежа.

- Отишао је наш дечак, анђео, да се игра са анђелима. Почивај у миру - наведено је у једном од коментара.

Деда сахрањен дан раније

Само дан пре него што је преминуо Александар, на крушевачком Новом гробљу сахрањен је његов деда Верислав.

Деда дечака преминуо је у 75. години живота, а на умрлици којом се родбина и пријатељи обавештавају о датуму укопа међу члановима ожалошћене породице наведено је и име унука, који је после дедине сахране, како се испоставило, живео свега један дан.

Александров деда није живео у заједници с дечаковом породицом, већ са другом ћерком.

(Новости)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".