Миломир Марић је српски новинар, уредник, телевизијски водитељ и публициста. Новинарску каријеру је започео још као студент Факултета политичких наука у Београду.

Писао је текстове за бројне југословенске листове, а 90-их година 20. века постао је главни и одговорни уредник.

Фото: В. Данилов/Архив Новости

 

 

Постао је препознатљив по интервјуима са политичким дисидентима, бившим комунистичким функционерима, криминалцима, те људима чији је рад у неком моменту био нашироко хваље али и критикован и забрањиван.

Весна Радусиновић спада у ред омиљених живих списатељица у Србији, а медијима је посебно интересантана и њена љубавна прича са Миломиром Марићем.

Весна и Миломир били су колеге и радили су за "Интервју", симпатије су биле обостране, али неко време нико од њих двоје није био спреман да начини први корак.

Када је једнога дана Весна у редакцију донела фотографије свога сина Ведрана,кога је добила из љубави са Џевдетом Тузлићем, Марић јој је рекао: "Имаш много лепог сина", а она га је шереткси упирала: "Хоћеш да и теби родим једног?" испричала је својевремено за "Глориу" ову анегдоту Весна.

Фото: В. Данилов

 

 

Тада су и она и Марић схватили да су се пре скоро две деценије већ срели у Подгорици, када је Весна потпуно украла његово срце. Марић јој је показао причу коју јој је тада посветио и тако је отпочела љубавна прича која годинама пламса међу њима.

Оно шт је занимљиво је да ретко ко зна које је годиште Марић, будући да га стално виђамо на телевизији, а он изгледа младолико. 

Миломир Марић је рођен у Горњем Милановцу 1956. године. Са три године млађом сестром је одрастао и школовао се у родном граду. Каже да су га одувек интересовале ствари које његове вршњаке нису занимале. Што значи да Марић има 66 година!

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".