Познато је да већ годинама уназад НБА лига прави такав распоред да се баш на Божић одиграју неке од најатрактивнијих утакмица у регуларном делу сезоне. Утакмице трају током читавог дана, а избор мечева је увек одличан.

У термину од 20.30 по нашем времену састају се Далас Маверикси и Лос Анђелес Лејкерси који предводи прослављени Леброн Џејмс. Раније данас се у америчким медијима појавила информација да ће Џејмс наступати у овој утакмици иако има проблема са повредом левог чланка. Међутим, чини се да је његов мотив већи јер наступом на вечерашњој утакмици постаје рекордер по броју одиграних утакмица на Божић. Тренутно он и Коби Брајант деле прво место, пошто су до сада одиграли по 17 утакмица на овај велики празник. 

Фото: Танјуг/АП

 

Прва звезда Даласа, словеначки кошаркаш Лука Дончић стигао је на овај меч у изузетно несвакидашњем издању за њега.

Фото: Танјуг/АП

 

Лука Дончић је у плавом олдтајмеру стигао у халу, али аутомобил је убрзо пао у други план када је млада НБА звезда изашла из њега.

Дончић је одлучио да се за вечерашњу утакмицу обуче као каубој, што је одушевило бројне навијаче, посебно оне из Тексаса. 

 

 

Лука се одлучио за потпуно црну комбинацију сачињену од кошуље и панталона. На глави је имао каубојски шешир, а на ногама праве каубојске чизме.

 

 

Иначе, раније данас испред хале у којој наступају Далас Маверикси постављена је статуа Дирку Новицком, легенди тима из Тексаса. Најбољи играч свих времена Далас Маверикса и један од најбољих Европљана који су икада заиграли преко баре добио је своју статуу испред "Американ Ерлајнз центра", а свечаној церемонији присуствовао је и Дончић.

 

Фото: Танјуг/АП

 

 

 

 

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".