Постоји много места на свету где ће вам власти платити уколико се преселите тамо. Неке од локација су прави рајеви на земљи.

Антикитера, Грчка

Острво са мање од 50 становника у Средоземном мору се налази на пола пута од Крита до Пелопонеза. Специфичност овог острва је што ће Грчка православна црква плаћати људима који се одлуче да се преселе тамо са чак 500 евра месечно.

Фото: Гугл мапс принтскрин, Јутјуб принтскрин/lambros malamas

 

Осим ове новчане помоћи, досељеници ће добити и кућу и парче земље, а острво је идеално за живот у миру и тишини. Осим тога, ово острво ће вам пружити божанствене плаже.

Кандела, Италија

На два сата вожње од Напуља се налази град са 2700 становника. Без гужве и претње пренасељености, градоначелник нуди од 800 евра до 2000 евра месечно за самце и породице да се преселе тамо.

Фото: Гугл мапс принтскрин, Јутјуб принтскрин/Cruz Vlogs

 

Једини услов је да се тамо живи и изнајмљује кућа, а да досељеник буде запослен на послу где ће зарађивати 7.500 евра годишње. Налази се на један сат од плаже.

Албинен, Швајцарска

Ово место има опадајућу популацију, па су одлучили да плате потенцијалним досељеницима 25.000 долара. Нови становници ће за децу добити и додатак од 10.000 долара, а услов је да буду млађи од 45 година и да бар 10 година проведу у овом планинском месту.

Фото: Гугл мапс принтскрин, Јутјуб принтскрин/Switzerland is Life

 

Стабилна економија, близина Цириха и Женеве, а и живот на Алпима је за многе дефиниција идеалног живота.

Шпанска села

Уколико сте млади пар који жели децу, можете зарадити 3000 евра уколико се преселите у Шпанију у Понгу и останете тамо 5 година. Овај регион има само 1000 становника који је у опадању већ годинама. За свако дете ћете добити додатних 3000 евра, без обзира да ли су се родили у селима или су се доселили са вама.

Фото: Гугл мапс принтскрин, Јутјуб принтскрин/Hike Spain With Pablo

 

Ова локација пружа прелепе планине Шпаније, а регион Астурија, где се налази Понга се назива још и "Зелена Шпанија". Осим тога, налази се на Кантабријским планинским венцима.

Сицилија, Италија

Самбука на Сицилији је град са око 6000 становника који је сваком годином све мањи због селидбе у веће градове. Град продаје старе куће за само 1 евро уз услов да се она мора реновирати (што по неким проценама кошта око 15.000 евра) у року од три године. Мора се такође оставити и депозит од 5000 евра који ће бити враћен након реновирања.

Фото: Гугл мапс принтскрин, Јутјуб принтскрин/Willie Jaramillo

 

Ово место није далеко од мора, а пружа мноштво традиционалних ресторана и кафића. Град је удаљен на око сат времена од Палерма.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".