Већина жена се после силовања бори са кризом у коју упадну, а главно питање је како помоћи жени која се бори сама са собом, са доживљеном траумом?

Зорана Шулц је пре неколико година јавно испричала своју животну причу која је испуњена бројним успонима и падовима. Овај пут је гостовала у јутарњем програму "Редакција", у којој  је представила новонаписану књигу и поделила своју причу са водитељком Ољом Лазаревић.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Гранд Магазин ТВ Гранд

 

Књижевница је у неколико реченица представила написану књигу "Укус греха", а тема коју је започела са водитељком било је силовање. 

- Све сам то ставила на папир. Знате, када сте осакаћени то никад не може да се излечи, а када сте осакаћени телесно, то може да зарасте. Али када вас неко осакати, не вашом вољом, него вас силује, то остане за цео живот. Ја сам написала овај роман, али верујте ми, да је та осакаћеност још у мени - рекла је Шулц.

Књижевница се светила мушком роду

- То се десило давно када сам била девојка, а силовао ме је мој друг. Знате шта, ја се нисам борила, напустила сам Београд. Стално сам била у неком бекству. Живела сам у иностранству, удала сам се, али то је увек било у мени. У једном тренутку, пошто сам ја као девојка изгледала феноменално, мушкарци су увек гледали за мном, онда сам почела да им се светим. Ја сам се у ствари светила мушкарцима који то уопште нису заслужили! Они су морали да крваре за оно што сам ја крварила у себи, на један врло погрешан начин! - рекла је Гордана Шулц.

Разлог бола и нездаовољства јесте развод родитеља

- Не можете никога да кривите што се неко разишао, и ја сам се разишла, али једноставно као дете то не разумете и боли вас. Нисам добијала ту љубав коју сам желела. Видела сам друге срећне парове, моји то нису били, али ето, живела сам са тим. Моја мајка је била, не могу да кажем хладна особа, није показивала своја осећања, али је вероватно у себи патила. Ми нисмо имале ту отвореност као што би требало да има једна мајка са дететом - испричала је.

Открила је како је љубав пронашла у иностранству, али и разлог развода, за који сада каже да је погрешила.

- Са 18 година сам отишла у Немачку и тамо сам упознала свог мужа. Не знам да ли је то била љубав, тада сам мислила да јесте. Мислим он је фантастичан човек, један веома згодан и успешан мушкарац. Вероватно ме је стално мучила та оскаћеност, ја сам тај брак напустила, без икаквог разлога - рекла је и додала да варање није био довољан разлог за развод:

- Слушајте, данас на ту телесну превару не бих дала ни пет пара. Данас гледам на то као да сам направила грешку и да је требало да останем у браку. После тог брака имала сам пуно других љубави, али ниједан мушкарац није могао тако да ме освоји да се опет удам. Фасцинирао ме је својом појавом, хумором и својом причом - рекла је Шулц.

Како је рекла, знала је за преваре свог бившег супруга, а касније је и она варала, нагласивши да стара љубав никад не престаје и кад нове долазе.

- Човек не престаје да воли једну особу, чак и ако почне да воли другу. Знала сам за његове преваре. Једна веома згодна млада девојка ми је пришла, била сам у друштву, и рекла "Ја сам спавала са вашим мужем". Пазите тајац, апсолутни тајац око мене. Сви чекају шта ћу ја да кажем, питала сам је, "Стварно?", а она је рекла: "Да, и није неки у кревету", на шта сам јој одговорила: "Знате шта, све зависи од жене!"

(Курир)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".