- Пробао сам кокаин, иако то никад нисам подржавао. Хтео сам да пробам све као млађи, нико ме није терао. Седам, осам, година сам узимао бело, а онда сам видео да пропадам. После два дана и ноћи неспавања нисам био способан ни за шта - прича отворено певач и наставља:

- Нисам одлазио на тезге, слажем тако да ми је тетка преминула и тако изгубим 2.000-3.000 марака. Пошаљем неког другог колегу на тезгу на којој је требало да се појавим. То је било страшно и то ме је довело до крајњих граница. Имао сам колеге које нису могле да се одупру томе и тако су се упропастиле. Кад сам дотакао дно, престао сам да вучем црте да не бих отишао у амбис, одакле нема повратка. Имао сам проблем и са алкохолом, а онда сам престао. Нисам ни сада скроз, деси се да попијем, али никада данас не дозвољавам да претерам.

Незировић каже да је, поред дроге и алкохола, коцка доминантан порок на естради.

Фото: Јутјуб принтскрин/A Sad Malo Mi

 

- Многе моје колеге су зависне од коцке, а то је један од највећих порока. То нико не треба да ради. Не кајем се што сам пио и што сам се дрогирао јер је и то за мене било велико искуство. Никад се нисам никоме замерао, чак ни пијан. Никад нисам правио проблеме те врсте. И кад сам пио, свирку сам знам да одрадим до краја. Свако има право да се дрогира, ја не могу то некоме да забраним. Кад смо били у Паризу да радимо свадбе, радили смо обично викендом. Цео викенд си на ногама, радили смо по 20 сати, треба издржати то. Узимали смо око 150.000 евра на свадбама ван Србије. Бацале су се паре на том весељу, ово што неки наши узимају по 2.000-3.000 евра то је ништа. Ми како смо раније радили, то није било нормално. Паре сам зарађивао само тако, али данас је мало другачија прича. Од две свадбе сам могао да зарадим за стан. И тада сам присуствовао свачему, нећу никога да одајем, али ако неко има проблем с пороцима, важно је да то схвати на време да би могао да се повади. Ако не схвати да је у проблему, може да буде касно - закључио је фолкер.

Фпото: АТА имагес

 

Незировић је испричао и да много тугује за својим великим пријатељем Зораном Калезићем, који је недавно преминуо после дуге и тешке болести, те открио да му се током њиховог последњег разговора жалио да је на страшним мукама и да ноћима не спава од болова.

- Када сам последњи пут био у Црној Гори, отишао сам да обиђем Зорана. Он је имао прелепу кућу и имање доле, сређено онако баш по његовом укусу. Били смо сами, дуго смо причали о свему и враћали успомене, говорио сам му да ће он победити болест, а он ми је одговарао да уопште не размишља о томе, али да се лоше осећа. Некако је радио све што је до њега, па је и веровао да да ће бити онако како се ситуација одвија. Рекао ми је у једном тренутку: "Муке су то тешке, Ацко, ноћ никад да прође од болова. Као да нема краја боловима, баш има тешких тренутака." Мислио сам да ће Зоран све то изгурати, био сам очевидац, једна моја партнерка с којом сам ја био исто је преминула од те болести после девет година борбе. Веровао сам до краја да може да победи то. Онда сам ја тако мислио да ће и он с тим терапијама нешто учинити да се извуче, међутим, никад човек не зна шта може да се деси - тврди певач.

(Република)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".