Чувени адвокат Тома Фила коментарио је случај нестале Ане Волш са посебним освртом на Брајана Волша који је и званично оптужен за убиство своје супруге. Према најновијим доказима, Брајан је своју супругу претукао, а онда се отарасио њеног тела. Пронађена је крвава тестера на депонији и адвокат Тома Фила сматра да од те тестере зависи много ствари.

- Није битно да ли има тела или нема. Постоје индиције, индиректни и непосредни докази. Интернет претрага су индиректни докази, служе да се убеди порота да је нешто урадио. У овом моменту нисам видео да је ДНК нађен на крвавом ножу, у подруму где кажу да је истукао жену а потом је убио и раскомадао. Ако се утврди ДНК, Брајана ће осудити. ДНК није индиција, то је доказ. Ако се утврди ДНК у крвавој одећи коју је дао, он је готов.

Фото: Профимедиа, принтскрин друштвене мреже

 

 

Ако не буде ДНК, онда нема чврстих доказа. Овде је у питању поротни суд, тако да уколико се покаже да нема ДНК на нађеним доказима, биће надметања између тужиоца и одбране, на крају ће имати завршне речи и биће како порота одлучи. У својој пракси сам имао доста ослобађајућих пресуда, и то углавном јер је полиција негде погрешила.

Брајан има искуства са судом. Он врло добро зна шта ради. Онај осмех док је хапшен показује да је човек без емоција. Највећи индиректни доказ против њега је што је чекао толико да пријави њен нестанак. По мом мишљењу, он је крив - рекао је адвокат Тома Фила.

Фото: М. Анђела

 

 

На крају се осврнуо и на амерички правосудни систем. Објаснио је како он функционише као и шта све тек очекује Брајана Волша.

- По америчком систему, подноси се заклетва да ћеш говорити истину, али не мораш да сведочиш. Код нас је то другачије, мораш да сведочиш, не полажеш заклетву и код нас онда може и да се лаже. Ако буде утврђено да је давао лажне исказе, он ће одговарати и за то и за обмањивање јавности - закључио је адвокат Тома Фила.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".