- Иначе, малопре девојка од 22-23 године није знала да ми врати кусур. Дао сам јој 200 кинти и требало је да наплати 130 динара. После десетак секунди је узела дигитрон и вратила ми тачан износ - пише у твиту.

Ова објава је покренула лавину коментара углавном забринутих грађана због тога колико заправо има функционално неписмене деце која заврше средње образовање.

- Сваки минус се одбија од плате запосленог - пише у првом коментару, док у другом стоји:

- Ништа ме не изненађује. На послу је један колега био шокиран што сам из главе помножио 11 са 3.

Фото: Твитер принтскрин

 

Такође, неки су написали да знају за "много теже случајеве".

- Знала сам много тежи случај, а као завршила хемијску школу. Ја јој покажем пет новчаница од 100 динара и она не зна колико је то. Не зна бројеве уопште. Као дислексија за бројеве. Како је завршила школу је мистерија за мене - додала је једна твитерашица.

Било је, међутим, и оних који су бранили девојку.

- Ако је киоск у питању, можда је тек почела да ради, можда је тек почела да остаје сама. Немаш појма који је то страх и трема кад останеш сам после само пар дана обуке. Добро је што је узела дигитрон, могла је да ти врати кусур од 2.000 уместо од 200 динара. Не шалим се, уопште - стоји у коментару, док је аутор одговорио:

- У томе и јесте проблем. Склони смо да оправдамо неспособност, нестручност и необразованост. Неко је њу поставио на то место јер има поверење у њену "стручност", у њено "знање" које је требало пре тога да провери. Није киоск, ради већ 15-ак дана и девојка је неспособна.

Ипак, неки сматрају да је овде посреди само лењост.

- Јој, не претерујте и не осуђуте одмах. Ако је тек почела да ради вероватно је под стресом и пет пута се враћа и сабира новац. Боље и на дигитрон него из свог џепа да даје паре - гласили су неки од коментара.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".