- Inače, malopre devojka od 22-23 godine nije znala da mi vrati kusur. Dao sam joj 200 kinti i trebalo je da naplati 130 dinara. Posle desetak sekundi je uzela digitron i vratila mi tačan iznos - piše u tvitu.

Ova objava je pokrenula lavinu komentara uglavnom zabrinutih građana zbog toga koliko zapravo ima funkcionalno nepismene dece koja završe srednje obrazovanje.

- Svaki minus se odbija od plate zaposlenog - piše u prvom komentaru, dok u drugom stoji:

- Ništa me ne iznenađuje. Na poslu je jedan kolega bio šokiran što sam iz glave pomnožio 11 sa 3.

Foto: Tviter printskrin

 

Takođe, neki su napisali da znaju za "mnogo teže slučajeve".

- Znala sam mnogo teži slučaj, a kao završila hemijsku školu. Ja joj pokažem pet novčanica od 100 dinara i ona ne zna koliko je to. Ne zna brojeve uopšte. Kao disleksija za brojeve. Kako je završila školu je misterija za mene - dodala je jedna tviterašica.

Bilo je, međutim, i onih koji su branili devojku.

- Ako je kiosk u pitanju, možda je tek počela da radi, možda je tek počela da ostaje sama. Nemaš pojma koji je to strah i trema kad ostaneš sam posle samo par dana obuke. Dobro je što je uzela digitron, mogla je da ti vrati kusur od 2.000 umesto od 200 dinara. Ne šalim se, uopšte - stoji u komentaru, dok je autor odgovorio:

- U tome i jeste problem. Skloni smo da opravdamo nesposobnost, nestručnost i neobrazovanost. Neko je nju postavio na to mesto jer ima poverenje u njenu "stručnost", u njeno "znanje" koje je trebalo pre toga da proveri. Nije kiosk, radi već 15-ak dana i devojka je nesposobna.

Ipak, neki smatraju da je ovde posredi samo lenjost.

- Joj, ne preterujte i ne osuđute odmah. Ako je tek počela da radi verovatno je pod stresom i pet puta se vraća i sabira novac. Bolje i na digitron nego iz svog džepa da daje pare - glasili su neki od komentara.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".