Некима стидљивост може да буде препрека у остваривању циљева, али док неки знакови с тим немају проблема, за друге астролози тврде да им је природна и урођена, али да се може победити.

Ево који су знакови Зодијака најсрамежљивији:

Девица

Девица је најстидљивији знак Зодијака и никад не жели да привуче пажњу на себе осим ако је то баш нужно. Она је више тип особе која из сенке обави ствари, али не мора и не жели да буде препозната за сав свој посао. Једино што је Девици битно је да она сама зна шта је постигла, не требају јој туђе потврде. Кад је у непознатој ситуацији са новим људима Девица се јако тешко отвара. Осим ако није у познатом друштву, биће повучена и срамежљива.

Рак

Ракова стидљивост произилази из осећаја несигурности. Иако се некад јако труде добро да изгледају и буду позитивни, понекад ни то није довољно. Без обзира ради ли се о првом састанку или новом послу, рак се повлачи у себе да се не би истицао. Њихове су несигурности додатно појачане урођеном сумњичавошћу и у све морају сами да се увере.

Фото: Профимедиа

 

Рибе

Рибе су стидљиве највише из разлога што се стално око свега брину. Уместо да ужива у друштву с којим је, Риба је заокупљена својим негативним мислима и тако ће остати док је неко не увери да је све у реду. Од свих у свом животу, Рибе најмање верују - саме себи. 

Јарац

Јарац је тип који се 'држи за себе', што само потенцира његову стидљивост. Не воли да буде онај који прави сцену или привлачи нежељену пажњу на себе, па налази утеху у томе да буде 'у позадини'. За њега то није слабост, али му ипак може бити тешко да изнесе своје мишљење у тренуцима кад има нешто да каже. На пример, када је на послу, Јарац воли да спусти главу и ради најбоље што може. Али кад дође време за разговор о напредовању и повишицама, стиди се што мора да се изложи и тражи то што жели.

Шкорпија

Некима ће ово бити изненађење, али Шкорпија је један од стидљивијих знакова хороскопа. Шкорпион - као и већина нас - нема проблема да се отвори у породици и са пријатељима, у суштини пред било ким с киме јој је пријатно. Али кад се нађе у друштву људи које не познаје, превладава стидљивост. У таквим ситуацијама, иначе весела и забавна Шкорпија ће бити затворена и удаљена од људи с којима је у друштву.

Стрелац

Стрелчев ниво удобности сличан је Шкорпијиној у томе што је много отворенији кад је с људима које најбоље познаје. Постоје тренуци кад је срамежљив, али дефинитивно не тако често као неки други знакови на овом списку. Он је тип који жели да остави добар утисак на друге људе, а не да допусти својој срамежљивости да то учини уместо њега. Другим речима, Стрелац ће изаћи из своје зоне удобности и прогурати се кроз своју стидљивост како би показао да први утисци нису увек исправни и да се може прилагодити новом окружењу.

Бик

Бик је један од осетљивијих знакова који се поноси тиме што је 'у додиру' са својим емоцијама и свестан је своје зоне удобности. Сваки мали знак нелагоде и Бик нестаје. Кад се стиди, то је заправо зато што се осећа непријатно. Бик такође мрзи све велике промене и 'странпутице' на које налети у животу. Дакле, кад очекује да ће бити у одређеној ситуацији или на познатом месту, потпуно је у реду и отворен. Али кад му се планови промене и кад мора да се прилагоди новој неистраженој територији, постаје срамежљив, чак и непријатан.

Фото: Профимедиа

 

Вага

Вага је друштвени лептир који само умире од жеље да растегне крила и упозна нове људе Готово никад нема ситуације у којој је Вага у јавности и не заврши у дубоком разговору са неким, па срамежљивост није нешто с чим она има проблема. Није да се никад не стиди, већ је толико навикла да буде друштвена да нема разлога да се стисне кад је у друштву нових људи. Осим тога, Вагу стварно није брига шта мислите о њој, а радије би се забављала и уживала без обзира на то шта ради, уместо да буде заокупљена малим неугодним стварима које људи раде сваки дан.

Близанци

Близанци су врло изражајни и друштвени, што значи да су увек у потрази за добрим разговором. Али понекад им досаде људи које већ познају, па траже нове занимљиве саговорнике. За разлику од неких хороскопских знакова којима је потребно време да се прилагоде новој околини или ситуацијама, Близанци су врло прилагодљиви, што значи да не осећају нелагоду кад се нађу у непознатој околини с новим људима. 

Водолија

Водолија је весео и пријатељски знак који увек тражи неког новог за разговор. Разговоре, посебно дубоке, са новим људима сматра врло просветљујућим. А знате Водолију - она увек тражи нове ствари које може да научи. Водолија такође цени људе који поштују то што је можда мало другачија од њих. Наравно, њега стварно није брига шта мислите о њему, али ипак је лепо знати да не покушавате да га намерно да се осећа неугодно.

Ован

Ован увек тражи нове људе за упознавање јер је то узбудљиво и зато што јако добро управља разним друштвеним ситуацијама. Воли испуњени друштвени живот и нема разлога за стидљивост кад му се живот врти око забаве и дружења са пријатељима. Осим тога, Ован је природно самоуверен, па му је стидљивост задња на памети. Уз пуно самопоуздања долази и пуно храбрости. Он воли да разговара са новим људима, а не стиди се ни да устане пред групом странаца и проговори.

Лав

Лава апсолутно није брига, и тачка. Срамежљивост код њега не постоји, он живи за друштво и забаву, а што више људи је око њега, то је срећнији. Лаву је срамежљивост противречна свему што воли код себе, а може да се спријатељи са готово било ким и буде у центру пажње без да трепне. То су њему нормалне ситуације. Лав је такође посвећен успеху и зна да понекад морате да ризикујете и изађете из своје зоне удобности ако желите успети. Дакле, нема нелагоде или срамежљивости који га прате у његовом личном или професионалном животу.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".