- Земљотрес не само да је био јак већ је дуго трајао. Мене је пробудио усред ноћи, мислим да је било око пола пет ујутру. Ја сам на трећем спрату хотела, тресли смо се као на љуљашци. Људи су у паници почели да трче и вриште, ја сам решио да останем у соби јер ми је деловало да је нова и чврста зграда, а док се спустиш степеништем ако крене да се руши свеједно ћу бити у проблему. Једино сам погледом потражио сто да ако крене да пуца плафон да се склоним испод. Доста сам путовао по ватреном појасу Пацифика, па сам навикао на потресе, али овај је био најјачи. Највеће изненађење било је када се зграда примирила, па кад је уследио још један потрес, а затим још један. Ја сам осетио три снажна и необично дуга потреса.

- На улицама се чула вика и аларми аутомобила. Сигуран сам да има штете јер има доста малих кућа лоше и старије градње. Део је већ срушен у претходним потресима па делови града, а посебно мањи градови, већ изгледају као после апокалипсе.

- Коментари људи су 'зар поново, шта смо Богу згрешили?' Од јутрос су сви приковани за тв екране и посматрају извлачење рањених и погинулих. Велики је проблем дивља градња, разне надоградње не могу издржати ове врсте потреса. Бојим се да ће број жртава бити много већи", каже за портал РТС Виктор Лазић, књижевник и адвокат, који се затекао у градићу Нигде у Турској на око 200 километара од епицентра земљотреса.

Турску је и претходних дана погодио јак земљотрес.

Погледајте сцене ужаса у Турској:

Фото: Танјуг/АП

 

Фото: Танјуг/АП

 

Фото: Танјуг/АП

 

Фото: Танјуг/АП

 

Фото: Танјуг/АП

 

Фото: Танјуг/АП

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".