Према пресуди, 12. јула 2019. године, око 17.20 часова, у дворишту куће 55-годишњак је у пијаном стању претио комшији јер се затекао „на његовој земљи", преноси портал Даница.

Затим је са пања узео три секире и снажно их бацио на њега са удаљености од пет до десет метара, али га није погодио јер је нападнути успео да побегне.

– Позвао сам полицију да пријавим претњу. У том тренутку је бацио прву секиру која је пролетела пет центиметара од моје главе! Случајно је промашио. Затим је бацио још две секире, али сам успео да побегнем. Тада је покушао да ме удари лопатом – сведочи шокирани комшија.

Кућу је наследио од баке 55-годишњака уз уговор о доживотном издржавању, али нападач то оспорава и наставља да тврди да је то његово власништво. И тог дана га је, каже, због тога напао, претећи да ће га убити.

Фото: Профимедиа

 

Нападач се, бранио да је тог дана дошао код баке, где му комшија већ две године живи непријављен. Тврди и да је први кренуо, бацивши на њега парче плочице.

– Онда је кренуо ка пању и секири, па сам притрчао и бацио секиру у високу траву јер сам се плашио за живот. Нисам дирао тамо две мање секире. И нисам био пијан, ја сам пио само један мали амаро тог дана – бранио се 55-годишњак на суђењу.

На питање зашто је на првом саслушању потврдио да је бацио секире на комшију, он је одговорио да није био при себи када је давао ту изјаву због високог крвног притиска.

Он је на првом саслушању рекао и да је тог дана “попио три шкропца”, а на суђењу је тврдио да је имао само један амаро. Судија га је потом питао зашто је на првом саслушању рекао да ће комшији „одсећи главу” ако га види, а 55-годишњак је рекао да се шалио.

Полиција је запленила секире и уништиће их

Комшија је, међутим, сведочио да је тог дана био прилично под дејством алкохола. Он је ухапшен дан касније и још се налази у истражном затвору због опасности од понављања кривичног дела.

Фото: П. Милошевић

 

Одузете су му секире и полиција ће их уништити након правоснажности пресуде. Једна је дуга скоро метар, а две су краће. Суд је закључио да је 55-годишњак покушао да тешко повреди комшију.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Индекс.хр)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".