Певачица је разочарана у колеге који редовно коментаришу теме везане за Косово и Метохију, народ који тамо живи, а не одазивају се када је потребно да оду и да певају тамо. Истакла је да је једина Мерима Његомир прихватила позив да пева.  

Фото: АТА имагес

 

- Састав "Свитање" и ја једном приликом смо били у Гораждевцу, од суза нисам могла да певам колико ми је све било емотивно. Једина колегиница која је тада пристала да дође је Мерима Његомир. Деца на Косову немају где да се опусте и изиграју, доведу их родитељи, ту се све дешава на неких пет ари, рецимо. Ту им је све, кафићи, дом културе... Толико сам плакала да је то било страшно - присетила се певачица.

Највише је погодило што јуре бакшиш певајући патриотске песме по кафанама: 

- Не могу да разумем певаче, колеге, генерално јавне личности, које ћуте на било какав вид неправде који доле доживљава наш народ. Певачи се плаше, неће на Космет, али зато јуре бакшиш по другим кафанама свуд редом док певају патриотске песме. Кад су тако важне ствари у држави у питању, певачи ћуте, а кад се деси да неко изјави нешто што нема никакав значај за јавност, сви лапрдају! Ја сам већи патриота од сваког мушкарца на естради, то тврдим! То сам показала песмама, речима и делима.

Фото: АТА имагес

 

Без обзира на дешавања и ситуацију, Драгица увек посети родну груду: 

- Мене је сад баш брига да ли ће нешто да ми се деси кад кренем на Косово. Мислим да смо довољно испрепадани за све ове године и знате кад дођете до фазе да вам је преко главе. Брига ме да л' ће неко да ме каменује, идем где сам пошла и идем на своје. После низа наступа које сам имала око празника обично одем до мојих тамо. Често идем доле, ја сам до 18 године живела у Лепосавићу, ту су ми корени. О КиМ мора више да се прича. Ситуација није сјајна и није ми свеједно кад доле одем. Не можемо да знамо како ће да се развија све ово, али морамо да дижемо свест о свему и бранимо своје. Хоћу да се слободно сви крећу у својој држави, а не да размишљам кад одем који је метар земље мој, а који од Албанца. Увек ме стегне у грудима кад знам да се дешава ово што се дешава, али нисам престала да верујем да ће ситуација да се поправи.

(Српски телеграф)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".