Си Ен Ен пише да овај град сваке године погађају јаке мећаве и ледене олује. Екстремне снежне падавине узрокују хладни сибирски ветрови који долазе из правца северозапада и узрокују убрзано стварање облака. Због ниских температура у граду, уместо кише, потом падне снег.

Аомори и околна места су тако током целе зиме прекривени дебелим слојем снега, који се задржава све до априла. Наводи се како сваке године у просеку падне 7.9 метара снега. Снежни наноси некада су толико високи да блокирају људима излаз из кућа, а улице у средишту града су залеђене. 

- Овде је стална борба сваки дан - испричала је једном приликом за Си Ен Ен Јулија Минатоја, једна од становница овог града. Свакодневно чишћење снега лопатама у Аомори је незаобилазна појава међу становницима током зимских месеци.

Међутим, упркос великој количини снега, Аомори се зими не затвара. Многи туристи долазе на скијање и остале спортске активности. 

Осим Аоморија, међу најснежније градове на свету убрајају се и Сапоро, Акита и Тојама у Јапану, Сент Џон, Квебек и Сагне у Канади, Сиракјус, Рочестер и Бафало у САД-у.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".