На овом концерту Кеба је требало да наступа заједно са поменутим певачима, али је наводно градоначелник Пуле пијан исказао незадовољство због избора певача, те је упутио увреде и викао на организаторе. Како се наводи, Зоричић не жели српско смеће у свом граду. 

Зоричић није једини, те су после Пуле српски певачи забрањени и у Осијеку.

Ипак, последњу реч у овом случају имаће Трговачки суд који би требало да донесе коначну одлуку о одржавању концерата наших певача у Пули. Фирма која организатор отказаног концерта, поднела је тужбу Трговачком суду против Пула спорта, дворане где је требало да се одржи поменути наступ, преноси Курир. 

Фото: Алекса Станковић/АТА имагес/Принтскрин/Јутјуб/ArtCaffe

 

Ко је Филип Зоричић?

Филип Зоричић је хрватски политичар, професор хрватског језика и књижевности и историје, као и доктор друштвених наука који је као независни кандидат победио у изборима за градоначелника Пуле 2021. године.

Зоричић је рођен 1982. године у Сплиту, где је завршио основну и средњу школу. Дипломирао је на Филозофском факултету у Пулу 2005, а потом и на Универзитету у Ријеци. Докторске студије завршио је на Филозофском факултету у Сплиту.

Фото: Јутјуб принтскрин/Хрватска радиотелевизија

 

Након завршених основних академских студија, запошљава се као професор историје и хрватског језика и књижевности у гимназији у Пули, где ради до 2018. године. Исте године унапређен је у директора ове образовне установе, наводи се на сајту града Пула. 

Значајније политичке успехе остварује од 2016. године када је постао независни одборник Месног одбора Стари град Пула. Зоричић је у два наврата био независни одборник (2016. – 2020; 2020. – 2021), а на локалним изборима 2021. године, као независни кандидат, постао је градоначелник града Пуле.

Фото: Јутјуб принтскрин/АртЦаффе

 

Од 2005. године у браку је са супругом Петром, која је иначе медицински радник и са којом има двоје заједничке деце, 13-годишњу ћерку Анику и сина Матеја старог 15 година.

Према извештају о имовинском стању који се налази на сајту града Пула, Зоричић је власник стана од 45 квадратних метара у Пули, тржишне вредности 59.725 €. Поред тога, у извештају се наводи да вози аутомобил марке ситроен Ц4 Пикасо из 2015. године.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".