Ево неколико једноставних савета како да направите добар фенг шуи у свом купатилу.

Сачувајте воду

На најосновнијем нивоу, промишљено чување воде коју користите у купатилу ствара добру енергију. Ваша свесност и пажња у коришћењу овог драгоценог ресурса ће се увући у друге области вашег живота, укључујући и начин на који се други понашају према вама.

Фото: Профимедиа

 

Затворите даску на WC шољи

Да бисте ублажили губитак било каквих ресурса, држите WC даску затвореном када се не користи. Као бонус, ова једноставна навика смањује влажност и влагу у купатилу чиме се буђ и гљивица своде на минимум.

Фото: Профимедиа

 

Држите врата купатила затворена

Слично поклопцу тоалета, врата купатила би такође требало да буду затворена, према кинеској дисциплини на овај начин се спречава “расипање” енергије. Ако је могуће, најбоље је визуелно сакрити тоалет.

Биљке у купатилу

Главни проблем са купатилом је вода која тече. Пошто сви воле биљке, жива зелена кућна биљка је један од најпопуларнијих начина да се побољша фенг шуи сваког купатила. Биљка трансформише опадајућу енергију воде у виталну животну енергију. Вода храни биљке, чини их јаким и расте. Осим тога, уносите елемент природе у ову просторију.

Очистите производе

Редовно прегледајте производе које чувате у купатилу као што су козметика, тоалетни прибор и лекови. Ови производи имају рок трајања, па баците све што је истекло или више није потребно. Пре свега, не желите да користите производе са истеклим роком трајања.

Фото: Профимедиа

 

Редовно чистите простор

Пошто је купатило просторија за чишћење и прочишћавање тела, обавезно редовно добро очистите просторију.

(Магазин Новости)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".