Психолог Кимберли са својим пратиоцима на друштвеној мрежи Тик Ток дели најразличитије савете и увиде у мушко женске, али и пријатељске односе.

Овај пут, открила је како можете да знате да ли се заиста допадате некоме:

– Да ли сте знали да постоје неки психолошки начини да сазнате шта неко заиста мисли о вама. То може бити пријатељ, шеф, неко ко вам се допада, буквално било ко. Као терапеут, са дипломом из психологије, провела сам живот проучавајући људско понашање и знам да су ове ствари истините – каже Кимберли и дели три јасна показатеља:

1. Херој

Прва ствар коју ћете урадити како бисте сазнали шта неко мисли о вама и ово може бити изазовно, јесте да будете рањиви. Испричајте тој особи нешто што вас заиста погађа. Реците зашто је то проблем и да не знате како да решите, а онда добро обратите пажњу на одговор.

Фото: Профимедиа

 

Ако је као већина људи, седи и емпатично слуша и даје све од себе да буде добар пријатељ, али, ако имају посебну наклоност према вама, ако им се свиђате, почеће да ускачу и покушају да понуде решење за проблем, пробаће да га реше. Када нам се неко допада, подсвесно желимо да будемо њихов херој, па посебно обратите пажњу да ли покушавају да ускоче и буду ваш херој. Ако да, највероватније им се допадате.

2. Говор тела

Следећи пут када уђу у просторију у којој се ви већ налазите, обратите посебну пажњу на њихов говор тела.

Да ли промене положај тела када ви уђете у просторију? Није важно да ли је симпатисање или ситуација са пријатељем. Када неко ко нам се допада уђе у просторију, ми скоро увек подсвесно променимо положај тела. Ово је потпуно подсвесно и углавном јер желимо да их импресионирамо.

Фото: Профимедиа

 

3. Правило баријера

Ово је веома важно. Ово је једна подсвесна ствар, коју ће свака особа којој се допадате, подсвесно да уради и веома је забавно када је видите уживо. Следећи пут када се видите ћете да играте једну игру и почети да стављате ствари између вас. Уколико им се допадате, почеће да склањају те ствари у страну или их у потпуности склањати. То раде, јер имају потребу да елиминишу све баријере, преноси "Информер".

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".