Музичко такмичење “Евровизија” ове године биће одржано у мају у Ливерпулу. О својим утисцима када је реч о овом музичком такмичењу и српском представнику говорио је музичар из комшилука, Зоран Продановић Прља који заједно са колегама из бенда “Лет 3” са песмом “Мама ШЧ” представља Хрватску на Евровизији.

- Они који нас знају, спремни су на све. А они који су нас тек упознали мислим да су нас заволели већ. Од почетка нисмо били само бенд који ће се попети на бину и свирати… Наши костими, наши перформанси, наше акције у јавним просторима су увек били део нашег израза. И овај пут смо тако приступили овом такмичењу. Нисмо размишљали о конкуренцији, као што нећемо ни у Ливерпулу размишљати о томе. Направићемо своју наступ онако како најбоље знамо. Ако успемо да у та три минута колико траје наступ акумилирамо сву енергију коју користимо, мислим да бисмо могли нешто да остваримо. Иако нам то заиста није примарни циљ. Живимо где живимо, гледаће нас милиони гледалаца на великој сцени, живот је леп, рекао је Прља у емисији “Кец на једанаест”.

Било је негативних коментара на рачун наступа групе “Лет 3” на хрватском избору за песму за Евровизију “Дора” на који су дошли на трактору. Овај потез да приликом наступа носе војну униформу, као и речи песме, наишле су на осуду неколицине који тврде да се ругају српској историји током које су страдали бројни недужни људи. Ипак, музичари тврде да је овде реч о антиратној песми.

Фото: Јутјуб принтскрин/HRT Dora

 

 

- Такви коментари нас растужују. Свако ко нас познаје зна да нам апсолутно није ни у малом мозгу било да се ругамо нечијој невољи коју су прошли, рекао је Прља и додао:

- Задњих година је постало интересантно такмичење “Евровизија” и има смисла тамо се појавити. Не бих никога издвајао. Наше поруке су универзалне. Весели нас што смо овом песмом успели да привучемо пажњу. Неке расправе су се потегле, а расправе су увек добре. Ако се не прича, нема ни решења проблему. У расправама се барем покушава приближити решењу.

Прља истиче да Лет 3 воле да одскачуи да своју музику користе као одговор на све оно што у данашњем друштву не ваља.

- Улазимо у све поре науке, културе и морала. Лажни морал је оно што презиремо и увек ћемо се борити против бахатости. Ми смо једна мућкалица која може бити и врло пикантна и врло укусна, рекао је члан групе “Лет 3”.

 Овај музичар није крио одушевљење српском прошлогодишњом представницом на “Евровизији”, са којом се, како је открио, поистовећују.

Фото: АТА имагес

 

 

- Констракта је наш саборац на сцени и свиђа нам се како је то било направљено и представљено. У Хрватској се већ годинама прича како јако лоше пролази годинама на овом музичком такмичењу. Код нас се догодило, као што је било у Констрактином случају, да смо погодили неке мишиће, неке нерве, које су људи заборавили да имају. Као кад кренеш на фитнес и заболи те мишић који си заборавио да имаш. Тако да смо ми, као и Констракта, погодили неки нерв друштва. Морам рећи, нескромно, да ми и Констракта радимо нешто што брусимо да буде што ближе савршеном и да нисмо под утицајем “copy-paste”. Покушавамо да будемо своји, а кад смо своји, онда је све лакше, казао је Прља.

Зоран Продановић Прља казао је да није стигао да одслуша песму “Само ми се спава” којом ће Лук Блацк представљати нашу земљу на овом такмичењу, али да му жели пуно среће у Ливерпулу.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".