Muzičko takmičenje “Evrovizija” ove godine biće održano u maju u Liverpulu. O svojim utiscima kada je reč o ovom muzičkom takmičenju i srpskom predstavniku govorio je muzičar iz komšiluka, Zoran Prodanović Prlja koji zajedno sa kolegama iz benda “Let 3” sa pesmom “Mama ŠČ” predstavlja Hrvatsku na Evroviziji.

- Oni koji nas znaju, spremni su na sve. A oni koji su nas tek upoznali mislim da su nas zavoleli već. Od početka nismo bili samo bend koji će se popeti na binu i svirati… Naši kostimi, naši performansi, naše akcije u javnim prostorima su uvek bili deo našeg izraza. I ovaj put smo tako pristupili ovom takmičenju. Nismo razmišljali o konkurenciji, kao što nećemo ni u Liverpulu razmišljati o tome. Napravićemo svoju nastup onako kako najbolje znamo. Ako uspemo da u ta tri minuta koliko traje nastup akumiliramo svu energiju koju koristimo, mislim da bismo mogli nešto da ostvarimo. Iako nam to zaista nije primarni cilj. Živimo gde živimo, gledaće nas milioni gledalaca na velikoj sceni, život je lep, rekao je Prlja u emisiji “Kec na jedanaest”.

Bilo je negativnih komentara na račun nastupa grupe “Let 3” na hrvatskom izboru za pesmu za Evroviziju “Dora” na koji su došli na traktoru. Ovaj potez da prilikom nastupa nose vojnu uniformu, kao i reči pesme, naišle su na osudu nekolicine koji tvrde da se rugaju srpskoj istoriji tokom koje su stradali brojni nedužni ljudi. Ipak, muzičari tvrde da je ovde reč o antiratnoj pesmi.

Foto: Jutjub printskrin/HRT Dora

 

 

- Takvi komentari nas rastužuju. Svako ko nas poznaje zna da nam apsolutno nije ni u malom mozgu bilo da se rugamo nečijoj nevolji koju su prošli, rekao je Prlja i dodao:

- Zadnjih godina je postalo interesantno takmičenje “Evrovizija” i ima smisla tamo se pojaviti. Ne bih nikoga izdvajao. Naše poruke su univerzalne. Veseli nas što smo ovom pesmom uspeli da privučemo pažnju. Neke rasprave su se potegle, a rasprave su uvek dobre. Ako se ne priča, nema ni rešenja problemu. U raspravama se barem pokušava približiti rešenju.

Prlja ističe da Let 3 vole da odskačui da svoju muziku koriste kao odgovor na sve ono što u današnjem društvu ne valja.

- Ulazimo u sve pore nauke, kulture i morala. Lažni moral je ono što preziremo i uvek ćemo se boriti protiv bahatosti. Mi smo jedna mućkalica koja može biti i vrlo pikantna i vrlo ukusna, rekao je član grupe “Let 3”.

 Ovaj muzičar nije krio oduševljenje srpskom prošlogodišnjom predstavnicom na “Evroviziji”, sa kojom se, kako je otkrio, poistovećuju.

Foto: ATA images

 

 

- Konstrakta je naš saborac na sceni i sviđa nam se kako je to bilo napravljeno i predstavljeno. U Hrvatskoj se već godinama priča kako jako loše prolazi godinama na ovom muzičkom takmičenju. Kod nas se dogodilo, kao što je bilo u Konstraktinom slučaju, da smo pogodili neke mišiće, neke nerve, koje su ljudi zaboravili da imaju. Kao kad kreneš na fitnes i zaboli te mišić koji si zaboravio da imaš. Tako da smo mi, kao i Konstrakta, pogodili neki nerv društva. Moram reći, neskromno, da mi i Konstrakta radimo nešto što brusimo da bude što bliže savršenom i da nismo pod uticajem “copy-paste”. Pokušavamo da budemo svoji, a kad smo svoji, onda je sve lakše, kazao je Prlja.

Zoran Prodanović Prlja kazao je da nije stigao da odsluša pesmu “Samo mi se spava” kojom će Luk Black predstavljati našu zemlju na ovom takmičenju, ali da mu želi puno sreće u Liverpulu.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".