Нове информација о стању супружника Амре и Абда откривене су на сајту који је направила породица.

- Прегледом је утврђено да је трудна, док је Абдо сада у коми и пати од опекотина на 35 одсто тела, а шансе да преживи су мале јер се кожа мора уклонити како не би дошло до компликација, али може се уклонити тек након што се његово место покрије алтернативном кожом - наводи се у апелу.

Породица и рођаци страдалих малишана апелују за помоћ.

- Спасите оца који је изгубио четворо деце. Абду је потребна донација коже одмах након што је задобио опекотине на 35 одсто тела - наводи се на сајту.

Они су преко друштвених мрежа позвали све који су у ситуацији да му донирају крв, пошто је у тешком стању у болници.

- Моја четири нећака су настрадала у пожару, а моја снаја и рођак су у тешком стању. Молим вас да нам помогнете и помолите се за њихово здравље. Абдулрахимово стање је забрињавајуће и хитно су нам потребни даваоци коже и крви у Београду - написала је рођака несрећног Египћанина.

Подсетимо, у стравичном пожару настрадало је четворо деце старе од шест месеци до пет година, а отац и мајка су у тешком стању, са опекотинама опасним по живот пребачени у болницу. Мајка Амра А. има опекотине на 18 одсто тела.

Њу су доктори пребацили у Београд, у клинику "Лаза Лазаревић", након сазнања шта се догодило, каже рођак породице.

Отац четворо малишана жив је горео док је покушавао да спасе своју децу, тврде очевици овог страшног догађаја. Несрећни човек је преко терасе покушао да уђе у собу где су му била деца, али није успео да отвори врата.

Лекари у новопазарској болници рекли су да су тела троје деце била практично угљенисана приликом пријема, док је четврто дете давало знаке живота, али су опекотине биле толико језиве да ни реанимацијом није могло бити спасено.

Комшије ове породице кажу да не памте тако велику трагедију у њиховом крају.

- Чули смо да је троје деце било потпуно угљенисано, док је четврто преминуло у болници у Пазару. Најежили смо се, колика трагедија нас је задесила. Комшиница је случајно пролазила поред зграде и видела оца дечице како гори на тераси - каже комшија и додаје:

- Човек је жив горео, ватра му је била на телу! Дозивао је помоћ, а покушао је и да отвори врата терасе како би дошао до своје деце и спасе их, али нажалост није успео, и пошто је и сам горео скочио је са терасе.

БОНУС ВИДЕО: